White Hawks tabte til Borås HC

Man kan sige meget om svenskerne, men de kan spille hockey. Derfor var der sådan set ikke noget fordækt over, at Frederikshavn White Hawks i aften tog imod et hold fra den tredjebedste række i Sverige. Her spilles der nemlig også god ishockey.

Af Jesper Laresen

De tre-fire hundrede frederikshavnere, der var mødt op måtte desværre kigge langt efter russeren Alexandr Bumagin. Han sad udenfor med en lille skade, og det var også tilfældet for Mathias Mølgaard.

Hjemmeholdet kom ud som lyn og torden i den første periode. De første minutter var pucken stort set fast i Borås-zonen. Det blev til et par ret store chancer til både Dane Fox og Anders Eriksson, og Rasmus Søndergaard fik også en ret oplagt mulighed, da han pludselig var fri foran kassen. Hans skud var dog ikke i nærheden af at gå ind. Et powerplay gav høgene det helt store momentum uden dog at pucken blev sendt det sidste stykke ind. Det blev den dog, da White Hawks nogle minutter senere igen var i overtal. Radim Piroutek var skarpretter, og målet kom i samme sekund Borås blev fuldtallige. I slutningen af perioden lavede Tadeas Galansky én af sine sjældne fejl, og et forkølet skud fra blue line fik lov til at gå hele vejen. Han ærgrede sig, den gode Galansky. Det var helt lige efter de første tyve minutter. Høgene foran 12-3 på skudstatistikken.

White Hawks kom ret hurtigt på 2-1. Radim Piroutek lavede sit andet mål, da han fulgte op på en ripost fra Borås-keeper Adam Höglund. Kort efter fik Dane Fox en friløber, men han havde været på isen i længere tid og fik sig ikke revet afgørende fri. Til gengæld blev der dømt straffeslag i situationen, da dommeren skønnede, at Fox blev frataget sin mulighed for at afslutte. Canadieren tog selv straffeslaget, men det blev alt for nonchalant og han brændte stensikkert. I stedet for at øge føringen måtte White Hawks se Borås udligne. Galansky reddede det første forsøg, men på returen var han chanceløs. Gustaf Jonsson scorede. I midten af perioden skiftede hjemmeholdet keeper. Galansky gik ud, og Aphiwat Sengthaisong fik én af sine sjældne optrædener i kassen hos WH. Svenske Anders Eriksson har et svirpende håndledsskud, og det brugte han til at bringe høgene foran 3-2. Med knap et minut tilbage af perioden forsømte Patrick Madsen en mulighed for at få en løs puck ekspederet ud af zonen. Det udnyttede Borås til igen at bringe sig på højde med White Hawks. 3-3 stod sig perioden ud. Skudstatistikken viste 23-17 i høgefavør.

I starten af perioden var Jari Pasanen stærkt utilfreds med dommerens ageren i en situation, hvor der kunne være dømt en svensk udvisning. Indledningsvist dominerede høgene, som de også gjorde det i den første. Christian Mieritz modtog en hård tackling, og den gav en to plus 10 minutters udvisning for bording. Høgene fik scoret i det powerplay, og det var Patrick Madsen, der sendte skiven det sidste stykke ind. Føringen holdt dog ikke længe, da et koks i høgenes forsvar gav 4-4. Svenskerne skulle også komme foran 4-5. Endnu en gang var der alt for let adgang til høge-kassen, og så kunne Simon Kämpe score uden problemer. Jari Pasanen tog timeout og Aphiwat Sengthaisong ud af målet i de sidste sekunder, men det kom der ikke noget ud af. White Hawks taber 4-5 til et hold, de burde have slået klart.