Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

HM

White Hawks slog Odense efter forlænget spilletid

Af Jesper Larsen.

Hvis man skal være helt ærlig, så var interessen for aftenens Metal Liga-runde ikke så meget rettet mod, hvad der skete i Nordjyske Bank Arena, hvor Frederikshavn White Hawks tog imod Odense Bulldogs. Isoleret – og en smule kynisk – set så skulle Høgene bare vinde den kamp i en fart og så komme videre. Der venter nemlig interessante 6-points opgør lige om hjørnet mod de hold, som frederikshavnerne kæmper om top-fire placeringer med. Det drejer sig om SønderjyskE og Rungsted, der begge kommer til Frederikshavn i den nærmeste tid. Så White Hawks skulle besejre Odense, hvad de fleste også regnede med, og så kunne man håbe på gunstige resultater rundt om i Ishockeydanmark, hvor Aalborg Pirates tog imod Rungsted Seier Capital og SønderjyskE var værter for Herlev Eagles. En helt igennem vellykket aften ville give sejr til White Hawks, Aalborg Pirates og Herlev Eagles.

Hjemmeholdet startede den første periode sløvere end sløvt. Efter kun fire minutters spil var Odense foran med 2-0, og det kunne der ikke indvendes ret meget imod. Først bankede Lukas Lundvald en ripost fra banden resolut i kassen, og kort efter stod Jack Walker bag 2-0-målet, da han fra kort hold kunne passere Samuel Jukuri i White Hawks-kassen. Dane Fox fik en friløber, der ikke gave noget, men der skulle komme en reducering, og den blev kontroversiel. Bulldogs´ Mathias B. Rsmussen lå helt stille foran eget mål og havde tilsyneladende slået sig alvorligt. Alligevel fik spillet lov til at fortsætte, og så satte Anders Eriksson pucken ind til 1-2. Men kun et minut og en mindre sjat senere kom Odense igen foran med 2. Henry Hardarsson scorede umiddelbart efter faceoff. Det kostede Samuel Jukuri pladsen i kassen. Jari Pasanen skiftede prompte sin keeper ud og satte Tadeas Galansky ind. Jukuri tog det ikke pænt og kørte direkte i omklædningsrummet. Høgenes Mikkel Bertelsen blev forleden kåret som den bedste angriber i forbindelse med U20 DM, der blev afholdt i Frederikshavn. I aften scorede han et af sine sjældne mål på eliteholdet, da han flot udnyttede en pasning fra Dane Fox. Hjemmeholdet fik lidt senere kampens første powerplay, og det gav en del muligheder, som Evan Cowley i Odense-målet dog fik klaret. En småvanvittig periode slutter 2-3.

Det var ikke prangende velorganiseret i den første periode, men starten på den anden blev en kæmpe rodebutik. Ikke mange pasninger sad på bladet, og det gjaldt faktisk for begge hold. Når der endelig blev optræk til målchancer, var det oftest førstekæden i White Hawks, der stod bag. Som så ofte før. Otte minutter inde i den anden periode lå Bulldogs´ Daniel B. Andersen pludselig og vred sig i smerte på isen. Han rejste sig siden fra isen og blødte fra et sår i ansigtet, men der blev ikke dømt udvisning i situationen. Midtvejs kom udligningen. Kristian Jensen fik serveret en fin puck fra Anders Eriksson, og i to forsøg fik Jensen sendt pucken forbi Evan Cowley. Så satte hjemmeholdet sig for alvor på sagerne, og det både kunne og burde være blevet til yderligere scoringer. Dane Fox fik en kæmpe chance, som han brændte, og i det samme angreb fik også Christopher Frederiksen en stor mulighed. I begge situationer stod en stolpe i vejen. Og kort efter måtte stolpen igen redde Odense, og igen var det Christopher Frederiksen, der forsøgte sig. White Hawks-coach Jari Pasanen kom helt op i det røde felt mod periodens slutning. Gorm Topholt blev brutalt revet ned foran Odense-kassen, og det skete efter, at der var fløjtet af. Dommerne valgte ikke at dømme noget som helst, og det fattede ingen i Nordjyske Bank Arena og slet ikke Pasanen. White Hawks vinder perioden 1-0, men det var alt for lidt.

I begyndelsen af den sidste periode fik hjemmeholdet en mulighed i fem mod tre, og den forvaltede de til mål. Først syntes man, at der blev spillet alt for langsomt, men da Albin Lindgren blev sat op lige uden for slottet, var der ingen kære mor. Pucken blev hamret ind, og Cowley så den ikke. Kort efter kom endnu en powerplay-mulighed til hjemmeholdet, og det kan da nok være, at det gav begejstring hos publikum. For overtallet gav ikke bare mål til 5-3, det var også så overlegent og legende spillet, at man bare måtte overgive sig. Pucken gik fra spiller til spiller i højt tempo og flere Odense-spillere blev sat af i smarte kombinationer, inden Dane Fox hamrede den sikkert ind. Et virkeligt flot mål. Tre minutter senere blev det også 6-3 til White Hawks. Kristian Jensen drev pucken op i banens venstre side, og han ventede tilpas længe med sin pasning til, at Evan Cowley ikke kunne nå at sideforflytte sig. Og da så pasningen endelig kom, kunne Anders Eriksson ikke undgå at score. Lukas Lundvald scorede kort efter sit andet mål for aftenen og reducerede til 6-4. Man må lade dem, at de kæmper for navnet og renommeet, de gode Bulldogs-folk, og i store dele af kampen gjorde de det svært for White Hawks. Med omkring halvandet minut igen fik de reduceret endnu en gang og tog Cowley ud. Det gav et stort pres mod Galanskys, og man tror det næsten ikke, men Yannick Vedel – ham igen – fik sat udligningen ind til 6-6. Og så måtte man ud i forlænget spilletid. Her scorede Kristian Jensen, da der kun manglede 6 sekunder på uret. White Hawks får to point ud af en kamp, hvor de førte stort og burde have vundet sikkert. De sidste top-fire placeringer afgøres i næste uge, når både Rungsted Seier Capital og SønderjyskE kommer til Frederikshavn.