Lars Johansen

Toronto sikrede AHL-mesterskabet med storsejr

Toronto Marlies, AHL-farmerklubben for Toronto Maple Leafs, sikrede sig natten til fredag klubbens første Calder Cup, da de vandt AHL-mesterskabet med en storsejr på hele 6-1 i den syvende og afgørende kamp mod Texas Stars.

Toronto lagde stærkt ud i kampen, hvor de på mål af Andreas Johnsson og Mason Marchment bragte sig i front med 2-0 i første periode.

Efter en målløs anden periode var der effektivitet og målmandspræstationer til forskel, da Toronto slog sejren fast i tredje periode, hvor de scorede fire gange på 12 forsøg, mens texanerne blot scorede en gang på 13 forsøg.

Maple Leafs-målmandsprospektet Garret Sparks blev kåret til kampens spiller med 29 redninger på 30 skud, mens Andreas Johnsson vandt Jack A. Butterfield Trophy som slutspillets mest værdifulde spiller. Den 23-årige svensker lavede 10 mål og 14 assists i 16 kampe.

Calder Cup-triumfen er det første professionelle ishockeymesterskab vundet af en Toronto-klub siden 1967, hvor Toronto Maple Leafs vandt Stanley Cuppen.