HM

Spelling sikrer Aalborg utrolig vigtig sejr i CHL

Aalborg Pirates skulle her til aften forsøge at leve op til det flotte resultat imod Zürich, når de løb på isen imod Vienna Capitals.

Vienna var på forhånd det hold, man havde de største forhåbninger om at liste et point eller to fra.

Pirates satte sig selv under pres allerede efter 24 sekunders spil, hvor nordjyderne tog deres første udvisning(Humphries) som Vienna heldigvis ikke kunne udnytte.
Det skulle dog kun gå små 7 min inden Vienna udnyttede Aalborgs 2 udvisning og bragte sig foran 1-0 på powerplay.
Der var en del tåge på isen og efter 10 minutter blev kampen suspenderet grundet tågen og spillerene sendt i omklædningsrummet.
Kampen blev genoptaget efter ca 15 min og man spillede resten af perioden færdig, får så at begynde på 2 periode uden at køre is.

Aalborg fik ret hurtigt chancen i 5 mod 3 i anden periode, men fik ikke udnyttet den store chance. Pucken var dog i Vienna’s net, men målet blev annulleret for for at være kastet ind med hånden.
Pirates ko meget bedre med i kampen i starten af 2 periode og benyttede momentum fra overtallet til at køre på med et fornuftigt pres.
Emil Marcussen fik 2 min og da han kom ud af boksen fik han en friløber som han misbrugte på det skamligste.
Forløsningen med det udlignede mål kom midtvejs i anden periode, hvor Nikolaj Carstensen gik med frem og fik sat pres på, hvorefter Friedman kunne sende en retur i nettet.
Kun 2 min senere kunne Jeppe Jul Korsgaard bringe Pirates foran med 2-1 efter en vaskeægte “Forsberg” scoring.
En unødvendig udvisning i offensiv zone gav Vienna et powerplay, som de udnyttede til at udligne til 2-2 med 8 min tilbage af 2 periode.
Der blev delt rundhåndet ud med udvisninger og det var ikke til Aalborgs fordel, da de havde mere spil i 5 mod 5.
Aalborg gik til pause efter en periode de vandt 2-1 og efter at de var kommet meget bedre med i kampen i de midterste 20 minutter.

3 periode var en til tider lidt rodet affære og begge hold virkede en kende uskarpe.
Især Aalborgs powerplay trængte til en opgradering.
Små 7 min før tid fik Vienna chancen i 5 mod 3, men godt boxplay af Pirates afværgede den farlige situation.

Kampen gik i overtid, men et hurtigt svirp med håndleddet fra Thomas Spelling afgjorde kampen til Aalborgs fordel efter kun 1 min spil i overtiden.

Nu kan vi med spænding se frem til torsdagens retur opgør i Aalborg imod Vienna.