Jesper Klitgaard

SønderjyskE tog det første stik

Det er endelig blevet den tid på året, som hockeyelskere rundt omkring i Danmark glæder sig allermest til, nemlig slutspillet. Ikke flere halv-ligegyldige grundspilskampe, ikke flere point at spille om, fra nu af er det fuldstændigt ligemeget om man sluttede 1'er eller 8'er i grundspillet. Nu gælder det hold mod hold, mand mod mand og først til fire sejre. Sådan var præmissen også for de to hold i SE-arena her til aften, SønderjyskE og Rødovre Mighty Bulls. Værterne havde valgt de sjællandske gæster som modstander i kvartfinaleserien, og må qua spillermateriale og økonomi taget i betragtning, tage favoritrollen på deres skuldre. Men et er formodninger, vurderinger og diverse ekspertudtalelser, noget andet er playoff, hvor alt kan ske. Og med Rødovre's slutspils DNA i tankerne lignede det på forhånd en meget tæt kamp et i serien.
At der er forskel på grundspil og slutspil var tydeligt fra starten. Der var en intens indledning på kampen, hvor begge holds spillere gerne ville sætte sig i respekt og hvor dommerens snor var væsentlig længere end normalt. SønderjyskE havde et lille overtag, men med få chancer til følge. Men det er jo ret ligemeget når man har individualister som Thomas Spelling på holdet. Lidt ud af ingenting snørrede han sin direkte modstander omkring blueline, og gik direkte mod Sebastian Dahm i Rødovre målet. Et kort træk og en følt baghånd ind imellem skinnerne på Dahm og 1-0 SønderjyskE efter 7 minutters spil. Det var ikke meget man så til gæsterne i kampens indledning, og derfor var det også helt efter spil og chancer, at SønderjyskE bragte sig foran 2-0. Søren Dau holdt smart på pucken bag gæsternes mål, og fandt med en følt pasning, en helt fri Henrik Nielsen foran mål, som satte pucken mellem skinnerne på Sebastian Dahm. Men man kan have nok så mange skud på mål, for det er kun dem som går ind der tæller. Det måtte Joni Myllykoski erkende, da Mikael Christensen med Rødovres kun andet skud i kampen, kunne reducere til 2-1. Og da Jannick Karvinen på gæsternes tredie skud ramte den ene opstander, var det et klart signal om, at kampen på ingen måde var afgjort, og at gæsterne var kommet til Vojens for at kæmpe om hver en meter.
Anden periode blev præget af et par udvisninger og gæsterne fik over et minut i 5-3. Det skulle de dog ikke bruge, for efter kun 30 sekunder udlignede Steffen Klarskov Nielsen til 2-2 efter et godt opsat powerplay. Godt kommet tilbage af gæsterne og det var nu en hel åben affære i SE-arena. Dommerlinjen var markant ændret fra første til anden periode, for hvor den i første tillod mange hits og lette regelbrud, så tillod de to dommere ingenting fra anden periodes begyndelse. Dette medførte en del frustration hos begge holds spillere, da de forståeligt nok havde svært ved at finde linjen og rytmen i spillet. Det var da også et powerplaymål som førte til 3-2 målet. Hjemmeholdet var en mand i overtal, da Mads Lund dukkede op på sin egen retur og halvt liggende fik slået pucken i nettet, en stilling som holdt perioden ud.
Starten på de sidste 20 minutter var lige så tæt, som de midterste 20 var sluttet. Kampen var faldet en del i intensitet. Der var ganske få tacklinger og det virkede som om begge hold var lidt nervøse for dommerlinjen, en naturlig konsekvens af den inkonsekvente linje fra de to hoveddommere igennem de to første perioder. Det var heller ikke mange chancer som de tæt på 3000 tilskuere fik at varme sig på, men midtvejs i sidste periode fik hjemmeholdet taget til at løfte sig endnu en gang. Cory Quirk cirklede rundt langs banden og med en perfekt aflevering fandt han Michael Eskesen på bagerste stolpe som køligt satte den ind bag ved Sebastian Dahm til 4-2, en Eske-klassiker om man vil. Det mål tog lidt luften ud af de eminent godt kæmpende tyre, og kampen blev lukket helt, da Thomas Spelling med sit andet mål scorede til stillingen 5-2 med 6 minutter tilbage af kampen. Dette blev også kampens resultat, idet der ikke rigtigt skete mere i resten af perioden.
En god start, på det der nemt kan blive en meget tæt affære. Begge hold gik til stålet i kampens indledning, uden at gå over stregen. Gæsterne fra Rødovre kan se tilbage på en kamp hvor de langt hen i kampen, kun var bagud med et enkelt mål og kunne med lidt held og dygtighed måske have få en sejr med hjem i bussen til sjælland. Og en af kampens store personligheder, Theo Peckham, var da heller ikke ubetinget utilfreds efter kampen:

En fin kamp i en fin stemning, lidt ærgerligt at vi kommer ud med et nederlag, men vi tager mange gode ting med fra i aften. Så nu gælder det bare om at komme på bussen, få noget hvile og lidt mad og så blive klar til søndag. Det er en tæt kamp, og et par defensive fejl bliver straffet hårdt, så vi skal eliminere vores fejl og så spille lidt smartere i det afgørende situationer. Kan vi det, så har vi en chance. Tror man ikke på det, så skal man ikke være i vores omklædningsrum

Længere ned af gangen var det en ganske tilfreds Michael Eskesen der mødte hockeymagasinets udsendte:

Vi kom fra start som vi gerne ville. Der var lidt udvisninger i anden periode og de kommer godt tilbage. Vi får dog et rigtigt krigermål af Mads Lund i Powerplay, og synes egentlig at vi derfra måske lige har den ekstra bredde i truppen, og vores topfolk bliver lige den tand bedre, så egentlig en fortjent sejr set over hele kampen

Dagens bedste: Mads Lund. en af de mest oversete spillere hos hjemmeholdet, men krydrede den ihærdige arbejdsindsats med et mål.
Dagens værste: Dommerlinjen, som var svær at blive klog på. Tillod alt i første og intet i tredie. Det ødelagde lidt af den intensitet som skal være der i slutspillet