SønderjyskE slog Esbjerg i en kamp, hvor Esbjerg sparede Mark Pederson

Ja så absolut en overskrift af de mere sjældne, men ikke desto mindre var det sandt.

Årets første lokalderby i det sydjyske blev igår aftes skudt igang i Frøs Arena i Vojens.

Det var 2 amputerede hold der stillede op til dagens kamp.

Esbjerg Energy var uden Max French, Mark Derlago og Christian Wejse og hjemmeholdet manglede Rasmus Nielsen, Jordan Pietrus og Phillip Marinaccio.
Ja Esbjerg var så også uden Mark Pederson. Thor Dresler var til dagens anledning forfremmet til cheftræner og Peder Gommesen stod opført som ass. træner. Lidt kuriøst var det så at se Mark Pederson luske rundt iblandt tilskuerne og tale med både Esbjerg og SønderjyskE fans. Meget sympatisk træk af den karismatiske træner, men ikke ret tit at man oplever den situation.

SønderjyskE kom bedst fra start og skulle kun bruge 52 sekunder inden nyindkøbte TJ Moore kunne smække pucken i nettet bag Nikolaj Henriksen i en situation hvor Esbjerg forsvaret ikke var fundet på plads endnu.
Vestjyderne fik sig dog langsomt arbejdet ind i kampen og i anden periode fik de også udlignet ved Niklas Andersen og bragt sig foran ved Oliver Kjær, så stillingen var 2-1 til udeholdet efter de første 40 minutter.

Udeholdet kom bedst fra start i 3 periode og det lignede i lang tid en Esbjerg sejr, men så tog pokker ved hjemmeholdets Anders Førster der tørrede 2 Esbjerg spillere så eftertrykkeligt at de nok fortsat løber og leder efter pucken, for derefter at finde en fri TJ Moore der sikkert udlignede til 2-2.

Kampen måtte i overtid og her gik SønderjyskE’s nye back Matt Prapavessis med frem og afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel.

En kamp der blev spillet i forholdsvis højt tempo og som kunne være gået til begge sider.

[caption id="attachment_58591" align="aligncenter" width="505"] ©Photo:A.Stollig[/caption]