Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Jytte

SønderjyskE pokalmestre 2021 i en herrefight med Esbjerg.

Finalen i Final 4 2021 stod mellem ærkerivalerne i syd Esbjerg Energy og SønderjyskE i Bentax Isarena.

Det var fra start let at se, at de to hold ikke vil tabe til hinanden. Høj fart fra start og høj intensitet på isen.

SønderjyskE vandt pokalen med hjem til Vojens med 2-4  Mike Little blev pokalfighter 2021

SønderjyskE spillede bedst fra start og de fik belønningen efter et minuts spil, da Prapavessis smækkede pucken på mål ude fra blueline. Umiddelbart så det ud til at Mikkel Nielsen snittede gummiskiven, så den røg helt i mål. Det var også Mikkel, som blev udråbt som målscore.0-1.
Det skal lige siges, at både Harms og Little, havde testet Søgaard i Esbjergs mål.
Esbjerg  gav igen lige efter målet og havde et par gode forsøg.

Derefter var det igen sønderjyderne som havde mest spil og puckbesiddelse, de spillede godt.
Flere af energy spillerne virkede irriteret, og der havde sneget sig nogle fejl ind i deres spil. Esbjerg fik to spillere udvist kort efter hinanden, men SønderjyskE fik ikke udnyttet powerplayet.

Wejse og Søren Nielsen og flere af de danske spillere var nogle af mest synlige esbjergspillere, som eller stod  lidt i skyggen af de lyseblå på et tidspunkt.
Men de gule kom igen, Andreas Grundtvig var sidste mand over pucken til 1-1 otte minutter inde i perioden, og så kom der gang i spillet med chancer i begge ender og ikke mindst mål.
Vedel satte sønderjyderne i front med 1-2 og blot et halvt minut stod der 2-2, da Cam Knight passerede Galbraith i SønderjyskEs mål.

Tredje periode begyndte altså helt lige.

De gule kom bedre ud til sidste periode, tempoet var gået lidt ned.  Perioden havde et par  episoder, hvor dommerne  dømte udvisning, men hvor det var lidt svært at se, at der var i første omgang en diving til Brandy Shaw og senere, at samme med vilje skøjtede ind i Galbraith. Harms scorede til 2-3 helt ude fra højre side og senere scored Vedel til 2-4. Det gjorde, at Esbjerg kun havde godt 3 minutter til at komme tilbage, de trak keeperen og satte pres på de sidste minutter, og det blev brudt fordi Knigth røg ud for en høj stok i det sidste minut.

Esbjerg  2 - 3 SønderjyskE

00:58  0 - 1:  Mikkel Jensen (ass. Matt Prapavessis)
27:59   1 - 1:   Andreas Grundtvig (ass. Simon Grønvaldt)
38:45   1 - 2:  Yannick Vedel (ass. Mike Little)
39:11    2 - 2:  Cam Knight (ass. Wiley Sherman)
2 - 3: (46:48) SønderjyskE [PP1]. #81 Brendan Harms (#5 Mike Little, #9 Cameron Brown)
2 - 4: (54:30) SønderjyskE [PP1]. #4 Yannick Vedel (#9 Cameron Brown)