Jesper Klitgaard

SønderjyskE blev ædt af rævene

SønderjyskE og Blue Fox bød hinanden op til dans denne tirsdag aften i SE-arena i Vojens og for gæsterne var det et første stop i en længere rejse sydpå, idet den midtjyske klub skal repræsentere dansk ishockey i Continental cup i den kommende weekend. Så både rent geografisk og rent spillemæssigt var det derfor tæt på en optimal løsning for sidste års sølvvindere, idet de kunne forvente et SønderjyskE-mandskab som har været godt kørende i de sidste kampe. Knap så optimalt var det for gæsterne at de måtte stille op uden Daniel Nielsen, Mathias Mølgaard, Joachim Linnet og Victor Öhman som alle var ude med skader. Derfor måtte hjemmeholdet, i stærkeste opstilling, tage favoritkappen på deres skuldre, som så ofte før i den danske liga.

Begge hold var fra kampens start indstillet på at levere god ishockey, hvilket de så sandelig gjorde. SønderjyskE havde teten og havde flere gode forsøg, men Lubos Pisar i rævenes mål holdt sønderjyderne fra at score i de første minutter af kampen. Den bedrift kunne Pasi Häkkinen i det sønderjyske mål ikke efterleve, idet Petr Kalus fik lov at stå helt umarkeret efter seks minutters spil, i en situation hvor Herning var en mand i overtal.
Efter målet fortsatte SønderjyskE hvor de slap, hvor det blev til flere store chancer og Thomas Spelling må formentlig have mareridt i de næste par nætter, efter at have brændt hvad der nok er den største chance i nyere tid i Vojens. Men selvom rævene har skiftet træner,har de ikke glemt den effektivitet som har kendetegnet midtjyderne igennem mange år. Lidt ud af ingenting fik Henrik Eriksson lusket pucken i nettet i en situation, hvor sammenspillet mellem Daniel Galbraith og Pasi Häkkinen var alt andet end godkendt. 0-2 og hjemmeholdet var lettere rystet. Lidt hjalp det dog, da Cory Quirk minuttet efter fik sneget en reducering ind ved første stolpe til stillingen 1-2. Men Blue Fox viste, at de heller ikke har sendt evnen til hurtige omstillinger med i Todd Bjørkstrands bagage, og med sådan en fik Henrik Eriksson en friløber og scorede sikkert til stillingen 1-3. Unægtelig en svær en at sluge for hjemmeholdet der havde haft langt de største chancer igennem første periode, men disse tæller ikke på måltavlen.

SønderjyskE fik via et par udvisninger i starten af anden periode muligheden for at spille sig tilbage ind i kampen, men der var ikke den samme intensitet fra værterne som i første periode. Gæsterne havde i sagens natur ikke den store interesse i andet en de hurtige omstillinger, hvilket gjorde at kampen blev lidt stillestående i de første minutter. Men hvad værterne ikke kunne i powerplay, kunne gæsterne til gengæld. Effektivt fik de sat powerplayet op og Petr Kalus kunne gøre det til 1-4, i en situation hvor Pasi Häkkinen ikke så skarp ud. Det gjorde Lubos Pisar til gengæld i flere omgange og selvom den sønderjyske målmand ikke direkte kunne lastes nogle af Hernings scoringer, så manglede nogle af de rigtige gode redninger. Dem havde Pisar flere af, hvilket var medvirkende til at Herning kunne bevare den komfortable føring. Og Blue Fox øgede endda til 1-5 , da Cory Quirk sløset mistede pucken i egen zone og gav Herning en to mod nul situation. Det skal man sjældent gøre mod Herning og da slet ikke når de to spiller hedder Petr Kalus og Henrik Eriksson. De to var onde ved hjemmeholdet og var ganske imponerende med i Hernings første fem scoringer.

Der var nok ikke mange i arenaen som troede at hjemmeholdet kunne vende kampen til deres fordel i den sidste periode. Og da slet ikke, da Steffen Frank gjorde Cory Quirk kunsten efter, og gav pucken væk i egen zone. Tak, sagde Morten Mathiesen, og øgede den midtjyske dominans til stillingen 1-6. Og tak sagde også Petr Kalus da han, igen, fik lov at stå helt umarkeret og i powerplay kunne øge til de ydmygende cifre 1-7. Men det var ikke nok, for Brad Schell fik lov at slutte kampen af med at øge til 1-8.

Der var klasseforskel i Vojens i aften. Måske ikke så meget i spil og chancer, men derimod i effektivitet og vilje. Blue fox Herning fik den bedst mulige optakt til den videre rejse sydpå og kan ikke være andet end tilfredse med udfaldet af aftenens kamp. Det må være et hold, der efter et par svage kampe, fik tanket godt med selvtillid. Omvendt fik hjemmeholdets ditto gevaldige ridser i lakken, og der skal helt andre boller på suppen hvis Frederikshavn skal besejres på fredag. Og 600 kamps jubilar Kim Lykkeskov var da også alt andet end tilfreds:" Det var pinligt i dag og desværre også til tider arrogant fra vores side. Vi var måske nok for kække efter vores 7-2 i Esbjerg og så får man altså en lussing i dag af Herning, som spiller deres spil og som er helt anderledes effektive end os." Og spurgt til forskellen, svarede kaptajnen: " Effektiviteten! De scorer på deres chancer og vi gør ikke på vores, så det bliver hurtigt op ad bakke for os, for selvom vi hurtigt får reduceret, så sætter de deres første powerplay og så bliver det svært. Vi træffer lidt forkerte beslutninger og pucke som måske skulle have været glas ud af zonen, mistes og så er de giftige. Men nu samler vi os og det er en ny kamp fredag".

Dagens bedste: Petr Kalus og Henrik Eriksson..ganske imponerende effektivt

Dagens Værste: Thomas Spelling..han kan så meget mere end han viste i dag