Jytte

Referat: Rungsted vandt Metal Cup efter en imponerende slutspurt

Eftermiddagens Final 4 finale mellem Frederikshavn White Hawks og Rungsted Seier Capitals startede med mest spil til sjællænderne, som havde to længere angreb igang i de første minutter. Tim Daly afsluttede på Galansky allerede efter 43 sekunder.

David Friedman var  tæt på at bryde igennem Rungsteds forsvar og 71 fik en herretackling bag mål  lige efter

Spillede vendte og Nikolaj Krag Christensen testede Frederikshavns tjekkiske keeper.

Spillet bølgede nu frem og tilbage over isen, og høgene havde to skud, hvor pucken fløj tæt om ørerne på Lillie i Rungsteds mål.
Fem minutter igen opstod der stor dramatik i og ved Lillies målfelt, hvor han først lavede en kanon redning, men også en retur som venner og fjender kastede sig ind over - Thomas Lillie lå på det tidspunkt på ryggen halvvejs inde i målet.
Et par minutter efter var Christoffer Fredriksen tæt på, men afsluttede lige på Rungsteds keeper.
I de døende sekunder inden pausen havde Nikolaj M. Rosenthal et par skud på Galansky. 0-0 efter første periode.

Rungsted kom frisk ud til anden periode og satte Frederikshavn under pres, Sarault og Persson fandt vej til målet.

Et par minutter inde i perioden gled Holten Møller ind i sin målmand, og der blev helt stille i hallen, da Lillie sad og sundede sig et stykke tid, inde han var klar igen.
"Kling" lød det kort efter i den anden ende, hvor Rosenthal ramte målstolpen.
Midt i kampen var kampen stadig målløs, og begge hold var meget påpasselige med ikke at få en udvisning. Spillet var næsten for pænt, men så kom kampens første udvisning, da Capitals Mattias Persson lavede en tripping. Den udvisning fik sat nordjyderne igang.
Ligesom Rungsted blev fuldtallige fumlede Lillie med pucken, Kristian Jensen var over returen og scorede til 1-0, og for at det ikke skulle være løgn, lavede Spiro en stolpe ind lige efter til 2-0. Frederikshavn meldte sig i den grad ind i føreposition i kampen om pokalen.

Høgene ville åbenbart ikke nøjes med en tomåls føring, så Cameron Spiro åbnede tredje periode med et stolpeskud. Et lille minut senere lykkedes det så for Rungsted at prikke hul på Galansky, med to mand helt foran mål lykkedes det den tidligere white hawks spiller Robin Bergman at reducere til 2-1. Derefter blev Jasper udvist og Rungsted kom i overtal. Det lykkedes dem dog ikke at udligne, da det kun var Sarault, som havde et skud på mål.

Frederikshavn kom ind med flere angreb og forsøgte at få udbygget deres føring, og derefter blev det igen tydeligt, at holdene blev forsigtige med at blotte sig.
Med godt halvandet minut trak Rungsted målmanden. Spiro var tæt på at lukke og slukke kampen ved at score i tomt mål, men en rungstedstav kom på  i vejen og pucken endte højt over mål. Så skete der løjer i den anden ende af banen.
2-2 da Fiddler fik prikke pucken over målstregen og med et halvt minut tilbage smækkede Persson til den sorte skive, som endte i nettet bag Galansky. 2-3 og Capitals på sejrskurs. Frederikshavn havde nu 24 sekunder til at udligne, og det var ikke nok tid.

Rungsted vandt metalcuppen med 3-2 efter en imponerende slutspurt.

Frederikshavn White Hawks - Rungsted Seier Capital 2-3 (0-0, 2-0, 0-3)
35:21 1-0 Kristian Jensen (ass. Mitchell, Brady) PP
35:39 2-0 Cam Spiro (uass.)
41:16 2-1 Robin Bergman (ass. Persson, Olsson)
59:03 2-2 Tyler Fiddler (ass. Olsson, Daly)
59:24 2-3 Mattias Persson (ass. Olsson)

Udvisninger: Frederikshavn: 2 minutter - 2 minutter Rungsted