Jytte

Pirates vandt, men var tæt på at smide stor føring

Tirsdag aften, frostgrader og rigtigt hockeyvejr i Aalborg, da Bentax arena var vært for opgøret mellem Aalborg Pirates og Herlev Eagles.

Piraterne havde til aftenens kamp fået forstærkning af Cam Braes, som debuterede på holdet med nr. 93, men de var stadig tynde på backsiden uden Panelin Borg og Lasse Bo Knudsen.

Hjemmeholdet virkede til at være i hopla fra start, og der gik ikke mange sekunder før Clint Windsor i Herlevs mål blev testet af Jonatan  Brinkmann. Og piraterne forsatte offensiven, som meget af tiden lignede powerplay.

Efter knap fem minutters presspil klappede Mike McNamee til pucken og Aalborg førte 1-0.

Faktisk fik udeholdet Herlev ikke "en skøjte til jorden" de første fem minutter. Det blev i det hele taget bare til ganske få angreb fra Herlevs side i hele første periode, og gæsterne burde være dybt taknemlige over, at de kun var bagud med en enkelt  "pind", da de blev ramt af en udvisning med  to et halvt minut tilbage af første periode.

Det var tæt på, at de også overlevede undertallet, men et par sekunder før de atter var fuldtallige, fik Julian Jakobsen arbejdet sig igennem forsvaret og placerede pucken foran McNamee, som nettede for anden gang. Dermed skovlede Mike endnu to point ind på pointkontoen.

Piraterne gik til pause med en fortjent føring på 2-0.

I anden periode havde gæsterne to powerplay i starten af perioden, uden at det gav pote, Aalborg var stadig dominerende på egen is.

Efter tolv minutter røg Herlevs Magnus Koch ud i to minutter for en crosschecking og samtidig røg Christoffer Gath helt ud efter at nikke en skalle, så piraterne kom i fem minutters overtal - ikke lige det, som gæsterne havde brug for.

Det første minut spillede de røde alt for langsomt, men så kørte pasningerne bedre, og herlevmålet blev bombarderet fra alle kanter og vinkler, uden dog at blive helt farlige

Men så blev Martin Højbjerg sat op af brormand Mikkel, og i tæt spil foran målet scorede Martin til 3-0, således lykkedes det at udnytte overtallet.

Aalborgspillerne nåede dog ikke at juble færdige, fordi Herlevs Jesper Thörnberg spurtede op i den anden ende og resolut sendte pucken ind bag Quemener. 3-1.

Så bølgede spillet lidt frem og tilbage, og de røde fik  godt fat igen. Thomas Spelling kanonerede pucken ind på Herlevs keeper, som ikke fik helt kontrol over den sorte klat, der kom i spil igen. Her var Jonatan Brinkmann hurtigt over den og scorede til 4-1

Tredje periode spillede piraterne mest for bare at holde gæsterne fra fadet, men Jeppe Jul Korsgaard havde to seriøse afslutninger på Windsor i begyndelsen.

Jesper Thörnberg var igen på spil i de rødes zone, og i et øjebliks uopmærksomhed scorede han, i højre side af aalborgmålet, da Quemener ikke nåede tilbage fra en sideforskydning. 4-2.

Gæsterne lagde et stort tryk på piraterne, og det brændte på for hjemmeholdet, som havde nok at gøre med at forsvare sig.

4-3 blev det til med blot fire minutter tilbage, da  målmand Windsor hamrede pucken op ad banen til en fremstormede Giftopoulos, og selvom det var tydeligt, at Giftopoulos lagde an til et langskud, sejlede pucken alligevel ind bag Aalborgs franske keeper uden nogen modstand overhovedet på sin vej.

De sidste minutter var nervepirrende spændende. Herlev trak målmanden og pressede på, Julian Jakobsen røg ud 2 x 2 for en høj stok, men de røde red stormen af, og dermed sikrede de sig med nød og næppe tilsidst de tre lune point.

Braes gjorde sig bemærket med et par hårde afslutninger som strøg lige forbi målet, og han blev tiljublet af hjemmepublikummet, da han satte et par hårde, rene tacklinger på en spiller fra udeholdet.

Mike McNamee dobbelt målscorer for Aalborg Pirates.

[caption id="attachment_81594" align="alignnone" width="666"] Fotograf: Jacob Søndergaard Pedersen[/caption]