Det læser brugerne på HOCKEYMAGASINET lige nu

Larsen

Optakt: Finland - USA

De finske værter står i semifinalen efter, at de besejrede Slovakiet med 4-2. Slovakiet overraskede Finland og kom foran med 0-2 i 1. periode, men Marko Anttila fik sat en vigtig reducering ind med halvandet minut igen af perioden. Han udlignede i 2. periode, mens Sakari Manninen bragte Finland foran efter 4 minutter af 3. periode, mens Saku Maenalanen lukkede i tomt mål med bare et sekund tilbage af kampen. Finland måtte arbejde hårdt for sejren, og defensiven kom på en del arbejde.

USA har hakket sig igennem gruppespillet, og endte på en lidt skuffende 4. plads i gruppen, og skulle derfor op imod et Schweiz, der havde leveret et godt VM indtil videre. USA havde de berømte marginaler på deres side ved 1-0 målet, hvor Ben Meyers egentligt mistede pucken, men den røg ind på en finsk skøjte og gled stille i målet, mens 2-0 målet var en fejl af den schweiziske målmand, der ikke kom ud i god tid for at cleare pucken, og Adam Gaudette kunne siddende på knæ slå pucken ind i et tomt mål.

Begge hold er uden spillere, hvor Sami Vatanen har været syg for Finland, men er ikke sikkert, om han spiller endnu, mens USA sandsynligvis er uden de to backs, Nick Blankenburg og Jon Merrill, grundet skader. Det lægger mere pres på den amerikanske defensiv, hvor de kommer til at køre med fem backs.

Finland kommer til at lægge et godt tryk på det amerikanske hold, hvor Finland må siges at være klare favoritter til sejren. Holdene spillede også mod hinanden i gruppespillet, hvor det endte med en finsk sejr på 4-1, hvor Finland var i kontrol stort set hele kampen. Et lignende resultat er bestemt ikke umulig i denne omgang, hvor det finske publikum vil gøre, hvad de kan for at få Finland i endnu en finale.

Et bud på resulatet bliver 3-0 til Finland, hvor det sidste mål er scoret i tomt mål.