Larsen

Optakt: Canada - Tjekkiet

De forsvarende verdensmestre, Canada, kom videre efter et mindre mirakel mod Sverige. Sverige kom foran med 3-0 efter 2. periode, hvor Sverige havde haft nogle store chancer, men det var Canada, der havde alle skuddene på mål. Canada fik reduceret kort inde i 3. periode, men kampen virkede stadig låst indtil med små fire minutter igen, hvor Canada kom i powerplay. Her satsede Canada uden målmand, og spillede 6mod4, og det lykkedes at reducere til 2-3 i powerplay. Kort efter fik Canada udlignet til 3-3 og var også tæt på at afgøre kampen i ordinær tid.
Afgørelsen kom dog i overtid, efter at William Nylander havde taget en udvisning, og Canada spillede pucken rundt og Drake Batherson hamrede pucken i nettet.

Tjekkiet skulle spille mod et tysk hold, der havde klaret sig godt med holdånd i gruppespillet, men mod Tjekkiet løb man tør for kræfter, og det tjekkiske powerplay blev afgørende for kampens resulat. Tre tjekkiske powerplays i de første to perioder, og Tjekkiet var foran 3-0 og havde fuld kontrol over kampen. Tyskerne forsøgte, men de kunne ikke udnytte deres muligheder i powerplay, og Tyskland satsede uden målmand med omkring syv minutter igen af perioden, og har lykkedes det for Moritz Seider at reducere, mens lige lidt hjalp det, og Jiri Smejkal kunne lukke kampen endegyldigt med en scoring i tomt mål.

Canada ser ud til at være uden skader til kampen, mens Tjekkiet er uden Lukas Dostal (målmand) samt Dominik Simon (forward), men de har ikke fået meget spilletid, og Tjekkiet har en NHL målmand i Karel Vejmelka, der har spillet sæsonen i Arizona Coyotes. Tjekkiet har hentet David Pastrnak ind på holdet, og han har klikket rigtig godt med resten af offensiven, hvor man har Roman Cervenka, der er nummer 1 på pointlisten med 14 point. Imponerende, når Tjekkiet kun har scoret 23 mål i turneringen, så har han haft en andel i knap 61% af alle de tjekkiske mål.

Det bliver et spændende opgør i den sene kamp, der spilles kl. 17.20. Dog går jeg med Tjekkiet, da de har virket til at være det bedre hold, og fortsætter deres powerplay med at producere, så bliver det en svær kamp mod canadierne.
Mit tip på kampen bliver en tjekkisk sejr på 4-2.