Michael Damsted Jensen

Mitchell henter tre point på sin gamle hjemmebane

1. Periode
Frederikshavn kommer bedst ud af starthullerne og får strukket det første angreb sammen. Odense kommer dog hurtigt ind i kampen, og perioden bølger derefter frem og tilbage med chancer til begge hold, uden at det sådan for alvor bliver farligt. Odense viser fysikken og sætter flere store tacklinger. Blandt andet sætter Mike Daugulis en stor tackling på Frederikshavns nummer 32, finske Henri Auvinen, som må en tur i isen, med hvad der ligner et trælår.

16.29 inde i perioden må Christoffer Åkesson en tur i straffeboksen for en hooking. Odenses første powerplayformation bider sig hurtigt fast i zonen og får skabt et par chancer. Anden powerplay formation har dog problemer med at få sat et powerplay op, men de ender dog med en chance eller to. Til gengæld har Kristian Jensen fra Frederikshavn en kontra, som han dog brænder. Mitchell kommer til en chance da White Hawks bliver fuldtallig, men han brænder også. Herefter brænder der kortvarigt på foran Odense-målet, hvor Seppänen ender på en skovtur. Odense får dog ryddet op, og perioden slutter herefter målløs.

2. Periode
Odense kommer bedst ud fra pausen og to et halvt minut inde får Bulldogs sendt en puck på mål, som volder Galansky en del problemer og er ved at trille over stregen, men han lykkedes med blokere pucken. Herefter er det igen en jævnbyrdig affære indtil ca. midt i perioden, hvor Odense får et par udvisninger forskudt af hinanden. Det giver naturligt Frederikshavn overtaget, men ligesom Odense i første periode, så bliver det aldrig helt farligt, selvom blandt andet den tidligere Odense-spiller Dale Mitchell får sendt et par pucke mod mål. De sidste ca. fem minutter bliver igen jævnbyrdige, men også anden periode slutter målløs.

3. Periode
Martin Larsen får tidligt en udvisning for interference, som dømmes på baggrund af dette års fokus på senetacklinger. Det lykkedes Frederikshavn at få sat et powerplay op, og pucken ender hos Simon Grønvaldt, som sender en slagskud over skulderen på Sepännen og op i målhjørnet til 0-1 i gæsternes favør. Det giver et lille wakeup-call for hjemmeholdet, men det stoppes dog hurtigt, da Martin Larsen forsøger at drive pucken frem, men han bliver frustreret over at en frederikshavner bruger staven, og Martin Larsen ender med at have modstanderstaven i hånden, som han derefter kaster væk og indkasserer yderligere to minutter i straffeboksen for holding the stick. Foruden deres powerplaymål, bliver Frederikshavn dog aldrig rigtig farlige i powerplay. Herefter bliver det atter til et forholdsvist jævnbyrdigt opgør.

Med ca. to minutter igen snubler Odenses Jakob Wittendorf i det ene offensive hjørne og bliver derefter ramt i hovedet af en White Hawks-spiller. Spillet stoppes og Wittendorf kommer selv på benene og kan glide ud. Herefter tager Odense timeout og trækker målmanden i et forsøg på at udligne og tvinge kampen i forlænget spilletid. Satsningen giver dog bagslag, da Frederikshavn udnytter en kontra, mens Odense er igang med at skifte ud. 0-2 til gæsterne. Odense får herefter fremtvunget en faceoff i Frederikshavns zone, hvorefter de igen trækker målmanden. Det er igen ved at give bagslag af et par gange, men pucken vil ikke indover mållinjen i Odenses tomme mål. Med under et minut igen bider Bulldogs sig fast i offensivzone, og kommer også til flere chancer, men pucken ender aldrig i nettet, og Mitchell og co. kan tage alle tre point med tilbage til Nordjylland.