Jytte

Mikkel Højbjerg sikrede sejren i fantastisk kamp mod SønderjyskE

Topbrag i Bentax Arena tirsdag aften med ligaens nummer tre SønderjyskE og hjemmeholdet Aalborg Pirates som hovedaktører.
Piraterne havde fået fået Victor Panelin-Borg og Mikkel Højbjerg tilbage efter en længere skadespause, og begge havde været svære at undvære. De satte bestemt også præg på kampen i aften.

De første seks minutter var en rodet affære, hvor Sønderjyske havde det bedste spil, mens hjemmeholdet ikke kunne finde hinanden og flere gange skød pucken til icing.

Galbraight blev dog ikke helt kold, fordi Lasse Bo Knudsen og Jeppe Jul fik skudt pucken på ham.

Powerplay til begge hold kort efter hinanden. Piraterne overlevede først med en tætpakket boks, mens gæsterne ikke var så heldige.

Hjemmeholdets kaptajn Jakobsen tænkte: ”ikke mere p..” , og sendte en flad puck på tværs af feltet over til Humphries, som smækkede staven på den sorte skive, så nettet blafrede bag ved Galbraight. 1-0 til Pirates, selvom det ikke på det tidspunkt var fortjent, så var det dælme et flot mål.

Hjemmepublikummet vågnede i den grad op igen efter den opløftende scoring.

Lidt efter fik sønderjyderne igen ørerne i maskinen, efter at de havde spillet lidt med musklerne, kom de igen i undertal.   McNamee scorede til 2-0 efter et velspillet overtalsspil spil. Minuttet senere sendte McNamee pucken i sidenettet, og flere blandt publikum havde set den puck inde.

SønderjyskE  virkede lettere rystede, og specielt Prapavessis var ret irriteret og skøjtede da også hovedrystende ud til pause efter at have misset en chance i slutsekundet.

Lasse Bo Knudsen lavede en lidt klodset udvisning i det første minut af anden periode,  og det kostede en scoring. Mads Lund var sidste mand på pucken efter et godt og nærgående powerplay af gæsterne. Kampen var igen åben med stillingen 2 -1.

Kampen blev igen rodet og igen med SønderjyskE , der bedst kom igennem roderiet, de blå testede Quemener op til flere gange.

De røde legede i den grad med ilden, og til sidst lykkede det da også for gæsterne at få udlignet til 2-2. Efter klumpspil foran Quemener var det Førster, som nettede.

Derefter skøjtede Pirates direkte op og scorede hos gæsternes målmand, det var Ladehoff som scorede til 3-2, og han blev sat op af Sebastian Brinkmann.

Lidt senere spillede mandskaberne fire mod fire, da begge hold var ramt af en udvisning. Det blev også til fem mod tre spillere i Aalborgs favør.

Det lykkedes dog ikke for hjemmeholdet, selvom det i den grad brændte på hos Galbraight og hans forsvar.

I de sidste sekunder var Prapavessis millimeter fra at score på den franske keeper. Men pausestillingen forblev 3-2

Lasse Bo Knudsen røg i udvisningsboksen med to+ ti for en tackling til hovedet, og derfor fik sønderjyderne teten i begyndelsen af tredje periode. Stolpeskud var det tætteste de kom, inden aalborgenserne var fuld bemandet igen.

Med syv et halvt minut igen fik hjemmeholdet to minutter i overtal, tog Højbjerg brødrene sagen i egen hånd. Med højt tempo passerede Mikkel SønderjyskEs målmand til 4-2. Og for at det ikke skulle være løgn bragte gæsterne sig igen i vandskelligheder, da Pelley to gange måtte til afkøling.

Det var bare ikke de røde, som udnyttede de udvisninger, men sønderjyskes T J Moore, som i breakaway endte alene mod Quemener, som var ladt helt i stikken, 4-3 og kampen var pludselig meget spændende.

Og hvad skete der så... endnu et breakaway og 4-4, da Rod Pelley kom ud af udvisningsboksen og strøg direkte op mod aalborgmålet.

De sidste seks minutter skulle blive utroligt spændende.

Aalborgs kæde med de unge knægte havde fået Victor med som backup bagtil igen, de var i flere skift helt oppe og presse gæsterne i deres zone.

Speed frem og tilbage - frem og tilbage, sikke en kamp, som dermed skulle ud i overtid.

Mikkel Højbjerg afgjorde kampen i tiden 60:40 til slutstillingen 5-4. Forrygende og meget intens kamp de 2300 tilskuere i Bentax arena var vidner til.

[caption id="attachment_73644" align="alignnone" width="500"] Foto: Daniel André Stentz[/caption]