Jytte

Esbjerg høstede tre lune point i Aalborg

Aalborg Pirates hentede et overtidspoint fra Rungsted i tirsdags, og i aften havde de så Esbjerg Energy som modstander.

Esbjerg har haft en mildt sagt skuffende sæson i år, og man kunne forvente, at de ville gøre alt for at få point med hjem fra Bentax Arena.

Hjemmeholdet var friske på skøjterne fra start, men tidligt i kampen fik Esbjerg et powerplay og blev spilstyrende. Vinther og French havde afslutninger på Aalborgs franske målmand.

Senere var Martin Højbjerg i hovedrollen, da han sendte den sorte skrive afsted, den slikkede målstregen, men derefter røg Martin ud for en interferens, så Esbjerg fik endnu en chance i overtal.

Her gav de røde den max gas og forsvarede sig flot. Gang på gang sendte de gummiskiven ud af zonen, så Esbjerg fik ikke sat ret meget pres på. Vock sendte pucken hårdt på mål, men Quemener greb ham ud.

Tredje gang er jo som bekendt lykkens gang, men gæsterne fik heller ikke scoret i deres tredje powerplay. Tilgengæld spillede Aalborg igen stærkt i forsvaret.

Endelig blev det piraternes tur til at spille i overtal, da den tidligere Pirates spiller Marc Derlago røg i straffeboksen, men de magtede heller ikke at udnytte overtallet.

Dermed var stillingen 0-0 inden anden periode.

Tidligt i anden periode kom Derlago og Humphries i infight og holdene spillede fire mod fire. Denne disciplin vandt hjemmeholdet, der i flere omgange holdt et angreb i lang tid i gæsternes zone.

Efter et minuts powerplay sværmede de røde spillere og pucken om ørerne på Seldrup, men pucken ville bare ikke ind.

Brandy Austin var tæt på at overlistet Quemener, da pucken ramte skulderen og var ved at dumpe ned i målet.

Igen igen haglede udvisningerne ned over Aalborg, som måtte kæmpe tre mod fem spillere i et minut efter Eriksen og Harstad blev udvist kort efter hinanden. Det blev til stolpe ud for Esbjergs Max French. Perioden sluttede med endnu en udvisning, denne gang til gæsterne, men  stilling forblev 0-0.

Vanvittige 30 minutters udvisning for de første 40 minutter i en kamp som slet ikke var hårdt spillet. Men fløjterne sad løst i aften.

Trejde periode begyndte, som de to første perioder med specialplay til begge hold. Marcussen røg ud og Christian Wejse stod helt fri ved målstolpen, men fik på forunderlig vis ikke pucken i nettet. Hele det esbjeggensiske stod ellers op i boksen og ventede pucken inde.

Hjemmeholdet virkede efterhånden rådvilde og Esbjerg vejrede morgenluft.

Spillet bølgede hen over isen, med afslutninger i begge ender, dog var gæsterne noget tættere på en scoring end piraterne.

Med tre minutter igen blev piraternes spil mere nervøst i takt med at gæsterne knoklede på for at få tre point med hjem.

Og det lykkedes med  et et halvt minut tilbage, da Max French nettede, han havde også været nærgående ved målet flere gange i kampen. 0-1 til Esbjerg Energy. Quemener blev trukket ud, Esbjerg lavede tre gange icing og så endte kampen med nederlag til Aalborg Pirates og gæsterne kunne høste tre varme point ind på den slunkne konto.