Jytte

AP - Herlev forrygende kamp med Spelling i front

Herlev var aftenens modstander i Bentax isarena. De lå nummer tre i ligaen, så det var forventeligt, at de ville gå på isen med stor selvtillid. Derimod havde piraterne et nederlag fra i tirsdags, som skulle vaskes af, og de skulle finde spillerytmen igen. Samtidig manglede hjemmeholdet fire faste spillere.
Debut til unge Nikolaj Nielsen og en del omrokeringer i kæderne var resultatet af de mange afbud.

Herlev Eagles er kommet stærkt fra start og ligner pt. et hold, der vil spille med, hvor det er sjovest i ligaen. Deres farligste spillere foran mål i denne sæson indtil nu er Jesper Thörnberg, backen Niklas Tikkinen og William Quist, og de var værd at holde øje med.

Første periode:
Thomas Spelling og Mikkel Højbjerg var i hopla fra start, da Aalborg Pirates havde et hurtigt prespil i gæsternes zone. I skiftet efter var Jeppe Jul og Oliver Anker på spil med hurtige driblinger og skud på mål.

Efter fire minutters spil blev Herlevs Magnus Carlsen udvist, og den udvisning kostede sjællænderne et mål.  Walker klappede den sorte skive på mål to gange i rap, og kun flot målmandsspil af  Clint Windsor forhindrede de røde i at komme foran.

1 - 0 blev det dog kort efter, da Thomas Spelling  kanonerede pucken ind i nettet efter opspil af Julian Jakobsen, helt fortjent efter spil og chancer.
Pludselig lavede Rasmussen, Emil Møller en hurtig spilvending halvvejs i perioden og Magnus Carlsen kunne redde lidt af æren ved at gøre det godt igen til en 1-1 scoring.

Derefter  var Jesper Thörnberg og William Quist meget tæt på at score yderligere.
Herlevmålet kom efter fjorten minutter, hvor piraternes forsvar sov i timen, og Christoffer Gath vippede skiven ind bag Quemener til 1-2.

Anden periode
Mikkel Højbjerg blev udvist, og et hårdt kæmpende aalborghold holdt Herlev nede på kun en alvorlig afslutning, da Niklas Tikkinen ramte Quemener højt og hårdt.

Derefter kom hjemmeholdet i overtal, men det blev til fire mod fire,  da Brinkman lavede en tackling ved banden og fik to plus ti og også en to-minutters for roughing. Herlevs  Mads Carlsen røg ligeledes ud i to minutter, og gæsterne kom dermed i powerplay godt et minut.

Giftopoulos  stod i Aalborgs zone lige efter, at begge hold igen var fuldtallige, her var det piratkeeperen, som reddede kastanjerne ud for hjemmeholdet.

Igen kom der gang i udvisningerne og powerplay  til Aalborg. Godt sat op, og Mikkel Højbjerg smed en pasning ind foran mål, og det var millimeter fra, at der kom en rød stav på. Det samme skete lige efter, men ramme pucken kunne aalborgspillerne ikke. Der var dømt total sprællemands spil af Herlevs målmand.

Så eksploderede temperamenterne ellers. Kaptajn  Jakobsen og Giftopoulos boksede og skubbede til den store guldmedalje. Denne fight fik piraterne mest ud af,  da Spelling serverede gummiskiven til Mikkel Højbjerg som endelig fandt et hul i Herlevs mur af en keeper.
Men Herlev var ligeglade med den scoring, de kom tilbage i føretrøjen med det samme, da Brett Thomson sendte gæsterne på 2-3. Det lignede pludselig det rene "Hawaii hockey", som spillet rullede lystigt frem og tilbage på isen.

Spelling gik mål-amok med Carstensen som oplæggeren, først en flot og sikker scoring i undertal og lige efter et lidt mærkeligt mål, hvor det så ud til, at pucken gled forbi, men pludselig blev der dømt mål. Det skabte ekstase- og lettelsebegejstring i Bentax Isarena. Stillingen inden sidste periode var 4-3.

Tredje periode fortsatte i højt tempo,med masser af speed i skøjterne fra begge hold. Thørnberg og Quist var flere gange en trussel  foran de rødes mål, mens Jonatan Brinkmann, Spelling og Mikkel Højbjerg var yderst nærgående i den anden ende.

Aalborg backen Spencer Humphries sendte pucken i netmaskerne bag Windsor i powerplay til 5-3 og den spændende kamp fortsatte ufortrødent. Luis Blak Olsen havde en kæmpe chance, og derefter havde Spelling et stolpeskud og Julian Jakobsen var også ligeved og næsten.

Og sådan blev det ved og ved.

Med små fire minutter tilbage af den forrygende kamp viste Friedmann tænder foran mål sammen med Humphries, men gæsternes målmand tog godt fra.

To minutter tilbage af kampen blev Victor Panelin-Borg udvist. Herlevs målfarlige back Niklas Tikkinen sendte et riv af et langskud ind på Quemener, og William Quist fulgte op på pucken, og så lå en hel bunke af venner og fjender oven i hinanden foran Quemener.

Herlev trak keeperen og lagde et sidste tryk på Aalborg, men Aalborg hev sejren i land, 5-3 efter en fantastisk og tæt kamp. Kampens spiller var Thomas Spelling med sit hattrick.

Piraterne stillede i aften uden:
McNamee, som ikke har spillet kampe i nogle uger nu pga. en skade.
Ligeledes var Martin Højbjerg ude med en skade.
To spillere var karentæneramt, Lasse B0 spillede ikke, da hans matchstraf i kampen mod SønderjyskE først bliver behandlet lørdag formiddag. Han var nemlig spærret indtil afgørelsen træffes lørdag..
Og backen Aaron Herstad er ude pga. karantæne.