Jesper Klitgaard

Whitehawks nedlagde også SønderjyskE

Tirsdagens lussing mod Blue Fox Herning havde været det store samtaleemne i hockeykredse i Vojens og omegn, og der var derfor set frem til aftenens opgør mod Frederikshavn Whitehawks med spænding. Gæsterne kunne med en sejr for alvor blande sig i topstriden, og kom til Vojens med en uges pause i benene efter den flotte sejr i Herning sidste fredag. Og holdet fra det nordjyske havde forstærket holdet, da den tidligere profil Morten Lie var hjemvendt til barnsdomsklubben efter at have fået silkesnoren i tysk ishockey tidligere på ugen. Lie, stadig med det imponerende skæg, gled direkte ind i førstekæden. Hjemmeholdet var i stort set samme opstilling som i tirsdagens kamp, dog var Anders Overmark teamet op med Tyler Gotto som første backpar istedet for Daniel Galbraith. Og som et lille kuriosum, måtte Marc Sørensen i al hast klæde om igen, før kampstart, idet han måtte skynde sig til fødegangen "for at holde hale", som en SE holdleder så farverigt udtrykte det.

Det var hjemmeholdet som kom stærkest ud, uden dog at komme til de helt store chancer i den første halvdel af første periode. Tættest på var Nick Dineen som fik god chance midt for mål, men overplacerede sit skud, og senere i perioden var først Patrick Asselin og derefter Kim Lykkesov tæt på, dog uden at kunne passere Joe Fallon i whitehawks-målet. Resten af perioden stod på disciplineret ishockey mellem to jævnbyrdige hold, hvor meget af spillet foregik i midtzonen og uden de helt store åbne chancer.

Dan Ceman havde valgt at lade Pasi Häkkinen få chancen for at revanchere sig ovenpå den miserable indsats mod Herning, men mon ikke ikke den sønderjyske cheftræner fortrød den disposition gevaldigt 35 sekunder inde i anden periode. En fuldkommen ufarlig puck blev spillet ned bag værternes mål og Häkkinen skulle bare sætte staven på. Dette fejlede dog helt og pucken fik lov at fortsætte hen til Morten Lie, som nemt kunne aflevere til en hel blank Kristoffer Jonsson som kunne score et af karrierens letteste mål. En ordentlig mavepuster til hjemmeholdet, som også virkede rystede i minutterne bagefter, hvor det havde været helt fortjent, hvis udeholdet havde øget deres føring. SønderjyskE fik dog langsomt arbejdet sig tilbage i kampen og havde et par gode chancer for at udligne, men dog uden at blive helt farlige. Som første periode, foregik anden i et ganske fornuftigt tempo og hvor dagens dommere tillod hårdere spil end normalt, men holdene formåede forholdsvist fornuftigt at håndtere dette. 0-1 holdt anden periode ud og begge hold spillere kunne gå ud til te, velvidende at ingen kunne vide sig sikre på udfaldet af kampen.

Den tætte affære fortsatte i starten af tredie periode. Frederikshavn havde efter lidt småspil, et riv på overliggeren og Patrick Asselin var i undertal tæt på at overløbe alt og alle, men for begge holds vegne var det ligeved og næsten. Det var utroligt tæt, og ingen kunne have haft noget imod at stillingen havde stået helt lige på dette tidspunkt af kampen. Pasi Häkkinen tog sent i perioden revanche for den famøse episode i første periode, ved at lave en gedigen tv-redning på Lasse Lassens skud med godt 5 minutter tilbage af sidste periode. SønderjyskE var tæt på en udligning af flere omgange, men skarpheden og heldet var ikke taget med på isen i aften i SE-arena.

Godt intens fight her til aften i Vojens. Begge hold leverede gode arbejdsindsatser, også selvom det ikke var det pæneste ishockey. Begge hold var stærke defensivt og de skud der kom igennem var generelt ufarlige for de to målmænd. Frederikshavn fik hvad de kom efter og kan med to sejre over de to hold som de formentlig skal kæmpe om dm-guldet med til april, se tilbage på en god uge og holdet har fået tanket godt med selvtillid. Og den hjemvendte søn, Morten Lie var da også mere end tilfreds efter kampen :" Det må siges at være en jævnbyrdig affære med to gode hold med god hockey det meste af tiden. Måske ikke så gode i speciel teams, men ellers ganske fin kamp. Vi er lidt ovenpå i de første 10 minutter af anden periode efter målet, men er presset i de sidste 10 af kampen, hvor Joe (fallon, red.) redder os med flere gode aktion og har en rigtig god ro i det hele taget." Og til sin egen præstation sagde Morten Lie."nu har jeg ikke spillet kampe i et par uger, så der er lidt på lungerne der lige skal bankes af, men synes det gik rigtig fint og var kommet i en god kæde i dag. så alt i alt en godkendt indsats." Omvendt må sønderjyderne være skuffede og de to sidste kampe har vist at de danske mestre for tiden er meget uskarpe, en betragtning som Michael Eskesen var ganske enig i :"To gode hold som står godt til hinanden, to hold som er rigtig gode i undertal og tilsvarende dårlige i overtal. Vi er lidt uskarpe, men det kommer nok lidt i stimer. Synes at vi til træning klapper mange i kassen, men som mod Herning får vi skabt mange chancer, men mangler at putte dem i nettet. Vi leverer en godkendt arbejdsindsats i dag og det skal vi tage med." Spurgt til Pasi Häkkinen og tilliden til denne, er Eske helt klar i spyttet:" Vi har fuld tillid til Pasi. Han leverer gode træninger og vi ville meget gerne have betalt ham tilbage i dag, efter vi svigtede ham i tirsdags. Nu Laver han en enkelt fejl i dag og det er desværre målmandens lod, at det så kan koste. Men udover den ene fejl, står han virkelig godt og redder os flere gange."

Dagens bedste: Joe Fallon. Gæsteholdets keeper gjorde det surt at være sønderjyske angriber i dag

Dagens værste: Sønderjyske's manglende skarphed..godt der er længe til slutspillet for de danske mestre