Jesper Larsen

White Hawks vandt i overtiden

Frederikshavn White Hawks havde i den grad krammet på Odense Bulldogs i sidste sæsons Metal Liga. I fem kampe blev det til fire sikre sejre og blot et enkelt nederlag. Alligevel husker de fleste frederikshavnerfans tilbage på møderne med Bulldogs med en del smerte, for i det største opgør de to klubber imellem – og det var som bekendt i pokalfinalen i Scanel Hockey Arena og live på tv – kunne fynboerne trække sig tilbage med en komfortabel og lidt chokerende 4-0 sejr.

Mario Simioni, coach i White Hawks, har engang været i Odense, og Peter Johansson, coach i Odense, har engang været i White Hawks. Et par interessante krøller på aftenens hovedbegivenhed og logisk nok en duel i duellen, som mange ville holde øje med.

Første periode blev en noget rodet forestilling. Det blev halv indianerhockey med mange fejlpasninger og tekniske fejl. Hjemmeholdet fik en stor mulighed, da Steffen Frank sendte et trækskud mod Tadeas Galanskys mål. Men tjekken reddede fornemt. Kort tid efter fik Odense Bulldogs amerikanske forward, Tony Romano, en temmelig stor chance, men helt fri foran mål skød han vildt ved siden af. Midtvejs i perioden fik høgene en gylden chance for at bringe sig foran, da Bulldogs blev ramt af to udvisninger. I to fulde minutter var hjemmeholdet fem mod tre, og det er naturligvis en must-score-opportunity. Et alt for langsomt og stillestående powerplay gav imidlertid intet mål. Det skulle til gengæld komme små fire minutter før periodens afslutning. Igen var White Hawks i overtal. Dave Liffiton sendte et lumsk skud afsted, og inde foran mål stod Joachim Linnet og satte en stok på. Så var Galansky prisgivet, og hjemmeholdet fik den føring, som spil og chancer – når alt kommer til alt – også berettigede til. Den stilling stod sig perioden ud.

Der stod Odense Bulldog på det meste i anden periode. Hjemmeholdet blev trykket i bund, og der var flere gange bud efter udligningen. Thomas Lillie i hjemmeholdets mål stod igen godt, og han var både kvik i sideforflytningerne og med gribehandsken. Odense kunne snildt have været foran. Otte minutter inde i perioden fik Odense udlignet. Bulldogs var i overtal, og så blev presset på hjemmeholdets mål endnu stærkere. Og høgene kunne ikke stå imod. Thomas Lillie sprællede, men det lykkedes Rasmus Bjerrum at overliste ham på fint forarbejde af Dale Mitchell – som publikum ellers var sure på – og Mathias Thinnesen. Odense vandt skudstatistikken 12-3, og man kunne sådan set godt have fortjent en føring. Men det var lige efter de første to perioder.

Tredje periode blev igen domineret af Odense. White Hawks var ikke uden chancer, og man bragte sig faktisk foran allerede efter 58 sekunder. Steffen Frank opsnappede en retur fra banden og sendte pucken sikkert ind bag Galansky, men fynboerne havde mest tempo i benene, og de satte efterfølgende hjemmeholdet under et gevaldigt pres. Efter godt fire minutters spil var der igen udlignet. Tony Romano scorede efter assist fra Oliver Larsen. Begge hold havde flere gode forsøg, hjemmeholdet måske den største, da et flot opspil endte hos Marcus Olsson, der dog ramte pucken lidt skævt, og så kunne Galansky nå at redde. 2-2 stod sig, og for første gang lagde Scanel Hockey Arena grund til den nye regel om spil tre mod tre. Her faldt afgørelsen. White Hawks kom i overtal, og Colin Vock kunne fra tæt hold sende en retur ind bag en ellers velspillende Tadeas Galansky. White Hawks får 2 point og har fået en glimrende start på den nye sæson.