HockeyNyheder

White Hawks var klart bedre end Herning

White Hawks scorer ikke nok. Det skal der laves om på. Sådan må man formode, Mario Simioni har tænkt, for igen til aftenens kamp mod Herning Blue Fox var der rokeret gevaldig i kæderne. Denne gang var der især ændringer i høgenes første line up, og en nøgterne konstatering går i retning af, at det kan man også godt forstå. Mathias Bau, der var at finde i førstekæden igen i aften, savner en legekammerat, og han har i denne sæson ikke helt nået sit niveau fra sidste sæson, hvor specielt Adam Miller var god at have lige ved hånden. Så mod Blue Fox denne tirsdag aften var eksperimentet, at Bau var sat sammen med Colin Vock og Tyler Mosienko.

White Hawks vandt kampens allerførste faceoff, og det udviklede sig faktisk til et forsøg mod Simon Nielsen i Herning Blue Fox-målet. Vi var nogle stykker, der sad og undrede os over, om det ville tælle på skudstatistikken. Det gjorde det ikke. Men jeg nævner det, fordi det faktisk var det mest interessante, der skete på isen i de første ti minutter. Det så skidt ud, hvis man har sine sympatier hos White Hawks. Igen havde holdet problemer med pasningerne og timingen i spillet. Så Blue Fox var farligst uden dog at være tæt på. Men i sport skal der såmænd ikke så meget til, før tingene kan ændre sig, og det gjorde de omtrent midtvejs i perioden. Først fik Nick Olesen serveret en pasning foran mål, og han havde endda ret god tid til at placere sin afslutning, men Simon Nielsen reddede. Kort tid efter kom hjemmeholdets første scoring dog. Mathias Bau har ikke helt kunnet få tingene til at køre i år – som jeg fastslog – men pludselig fik han én af de muligheder, han ikke har forvaltet mange af i år. En pasning fra Bretton Stamler tog Bau til sig, og så tørrede han tre Blue Fox-forsvarere inden han køligt sendte pucken utageligt op i nettaget. Det var til at se, at det var en forløsning for Bau, og man undede ham det mål. Når det kører for ham, er Mathias Bau en profil i Metal Ligaen, og hvis han får gang i sit spilhumør igen, så bliver han en vigtig brik. Fire sekunder efter 1-0, kunne det også være blevet 2-0. Colin Vock fik direkte efter faceoff en mulighed og ramte stolpen. Men høgene doblede målscoringen alligevel lidt senere, og denne referent kan takke White Hawks´ dygtige videocrew for overhovedet at kunne se målet. For Nick Olesen – der stod bag – fik nemlig listet skiven ind bag Simon Nielsen, og det kom ud af ingenting. På den store skærm midt i Scanel Hockey Arena fremgik det imidlertid, at Nielsen i Blue Fox-målet vil være meget ked af den scoring bagefter. White Hawks førte 2-0 efter de første tyve minutter.

En gang imellem går ting op i en højere enhed. En målmand tager det, han skal. En spiller genfinder sit potentiale, og en træner har held med sine dispositioner. Efter 40 minutter i Scanel Hockey Arena tydede meget på, at det skulle blive én af den slags aftener, hvor alt går efter planen. Hvis altså man holdt med hjemmeholdet. Thomas Lillie tog det, han skulle, Mathias Bau kunne pludselig igen det hele, og den nykonstruerede førstekæde producerede flittigt et hav af chancer. Og for resten kom Colin Vock for alvor i gang igen. 12 minutter inde i den anden periode scorede han nemlig et flot mål, da han fornemt blev sat op af Mathias Bau, der efter endnu en solopræstation serverede et sølvfadstilbud til Vock. Som altså scorede sikkert. Og det kunne snildt være blevet endnu værre for Blue Fox, for efterhånden som målene indfandt sig, blev høgenes kombinationer frækkere og sikrere, og det gav store chancer. Flere gange var Simon Nielsen vågen, andre gange ret heldig. Som for eksempel da endnu et velkomponeret høgeangreb blev afsluttet af Tyler Mosienko, der havde åben kasse, men skød på Simon Nielsens stav. Det kunne være blevet 4 og 5, men hjemmeholdet til pause foran 3-0.

Som det fremgår, var høgene ret farlige i dag, og fem minutter ind i den sidste periode blev det også 4-0. Umiddelbart efter faceoff klappede Mathias Bau (!) til pucken, og i dag lykkedes alt for den lange sjællænder. Mathias Andersen, der kom i Herning-buret i pausen mellem anden og tredje periode havde ikke en chance. Så var kampen afgjort, og der var resignation at spore over Blue Fox-spillerne. Med otte minutter igen blev det 5-0, da Nick Olesen forpagtede heldet og i to forsøg kunne lægge pucken ind til sin anden scoring. Ud af nærmest ingenting fik Blue Fox så hele tre reduceringer. Først ved Lasse Laugesen og siden 2 gange ved Markus Jensen. Men White Hawks vinder fortjent over Blue Fox, og mon ikke Mario Simioni holder fast i de nye konstellationer?