Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

HM

Vilje slog teknik i SE-Arena

En af de allermest anvendte overskrifter i ishockey indenfor de sidste mange år er "Vilje slår teknik", men sjældent har den været mere aktuel end tirsdag aften i SE-arena

Det var SønderjyskE der havde revanche tilgode i dette back-to-back opgør, efter at have tabt opgøret i Rungsted i fredags med 5-3.

Sønderjyderne havde fået tilgang af Elias Granath og Rasmus Nielsen gjorde comeback samt klubben havde sagt farvel til Nathan Longpre og Nicklas Hansen, i dagene op til dette opgør.

Kampen gik igang og de første par minutter gik uden de store chancer til nogen af holdene.
Det var den tidligere SønderjyskE spiller, Nikolaj Rosenthal der fik kampens første skud på mål.
Det blev dog SønderjyskE, der for første gang i denne sæson, kom foran hjemme i SE-Arena.
Kort efter kampens første udvisning brænder Rungsted på en velspillende Joni Myllykoski og på det efterfølgende SønderjyskE angreb fyrer Danny Hobbs en kanon af, der tager overliggeren, hvorefter Harrison Reed er hurtig over returen og gør det til 1-0.
Det var dog Rungsted der sad på det meste af spillet i 1. periode.
Især kæden med Brunnström, Connolly og McDonell havde pucken meget og viste lækre driblinger af en sjælden set klasse, men de skulle hele tiden lige tage en sidste dribling og det kostede imod et hårdt kæmpende SønderjyskE der fik tacklet godt ud i egen zone.
Perioden endte 1-0 til SønderjyskE. Rungsted Seier Capitals havde pucken mest, men sønderjyderne de største chancer. Bla 3 skud på overliggeren. Rungsted testede dog også stolpen bag Myllykoski en enkelt gang i periodens løb.

2 periode stod helt og aldeles i SønderjyskE's navn.
Rungsted taber faceoff på midten og det første minut udmyntede sig i et stort SE pres som de også udnyttede til en hurtig scoring af kaptajnen Kim Lykkeskov. Derfra sad SønderjyskE på resten af perioden. Det blev til både 3-0 og 4-0 inden at Mikael Christensen fik reduceret til 1-4.
SønderjyskE leverede med afstand sæsonens bedste periode og kun gode præstationer i målet af Lerg, der dog bliver skiftet ud 2 min efter scoringen til 4-0 og erstattet af Sebastian Feuk, forhindrede at Rungsted var yderlig bagud. Lerg kunne dog ikke klandres for nogle af SønderjyskE scoringerne.
SønderjyskE's flotte indsats blev overskygget lidt af en alt for voldsom tackling af Rungsteds Marcus Nielsen i ryggen på SønderjyskE's Tommy Wargh. En blødene Wargh blev hjulet fra banen og Nielsen sendt i bad med en matchstraf for checking from behind.
Perioden ender 3-1 til SønderjyskE og selv om Rungsted havde et par farlige forsøg, så sad man med fornemmelsen at SønderjyskE godt kunne været skøjtet i omklædningsrummet med en større føring i ryggen.

3 periode kom igang.
Rungsted kom meget bedre fra start og havde flere gode chancer i 3 periode. Der var tydelige frustrationer at spore hos et par Rungsted spillere, men det var SønderjyskE der tog de "dumme" udvisninger.
Rungsted fik sågar chancen med 5 mod 3 i 1,40 min, men fik ikke udnyttet den oplagte mulighed for at kunne komme tilbage i kampen. Veteranen Morten Green fik dog reduceret til 2-4 med små 11 min tilbage af perioden.
SønderjyskE's Thomas Spelling tog dog den sidste spænding ud af kampen med sit første sæsonmål, da han scorede til slutstillingen 5-2 da der manglede 2.10 min.

Overordnet set var det en fortjent SønderjyskE sejr, skabt på især en super 2. periode.

Værd at bemærke hos Rungsted:
Flotte præstationer af især Brunnström, McDonell, Mads Larsen og Jensen brødrene.
Spillet der til tider bare flød af sted og pasninger der sad lige på bladet.
På minus siden:
For mange spillere der lige ville tage en sidste dribling og så mistede pucken i stedet for.
Brendan Connollys mange små, alt for åbenlyse hævnakter, selv ved stilling 2-4. Ved mere konsekvente dommere ville det have kostet dyrt.