Martin Jørgensen

U20 VM drengene slog Canada West

Inden det for alvor går løs ved U20 VM,2013wjac_logo_hdr om 12 dage deltager de danske drenge i en prestige fyldt opvarmnings turnering, World Junior A Challenge. Med junior hold fra USA, Rusland, Schweiz, Canada har to hold med East og West og så selvfølgelig det danske hold.

Det danske hold er fyldt med profiler og er vel det stærkeste U20 hold vi har stillet med til et VM.

Og selv om det ikke er de samme spillere for Canada som de stiller med til VM, er det et godt hold bestående af spillere fra de mindre canadiske junior ligaer.

Det skulle blive danskerne der kom foran 1-0 på mål af Mikkel Aagaard assisteret af Matthias Asperup og Emil Rasmussen i 1. periode selvom canadierne havde flest skud på mål.

I 2. periode bragte så Nikolaj Ehlers danskerne på 2-0 i overtal, assisteret af Oliver Bjorkstrand. Canada kom på 2-1 ved Gabe Bast inden 3. periode.

Og i 3. periode kom Canada så på 2-2 på mål af Tyson Jost.Men med kun 3 min igen af 3. periode kom Danmark i overtal og her viste Ehlers så klassen da efter en pasning af Mads Eller, fløj forbi en forsvars spiller på ydersiden og uden problemer lagde pucken under den canadiske målmand til en flot 3-2 sejr til Danmark.

Canada havde igennem hele kampen flere skud på mål end danskerne, men målmand Thomas Lillie spillede en rigtig flot kamp, og havde 31 redninger på 33 skud og holdt en rednings procent på 93.9%