DMT

Damer, Herlev vs. Hvidovre til en intens kamp

Frihedens skøjtehal dannede fredag aften rammer om en at sæsonens mest spændende damekampe mellem Hvidovre og Herlev 1.
De seneste 2 opgør mellem holdene har været med en overbevisende sejr til udebaneholdene.
Til at styre slagets gang, var indkaldt Liga dommer Thomas Buchardt Andersen, der sammen med 2 linie dommmere kom på hårdt arbejde. Trods erfaring fra Ligaen, er det noget andet at dømme damekampe.
Hvidovre lagde hårdt ud fra start, med første store chance efter blot 20 sek. Der skulle ikke gå længe før de igen kom til chance, hvor Josephine Asperup kommer flot rundt i hjørnet og snyder 3 herlev spillere til en fri chance foran mål, igen var Herlevs målvogter Lisa Jensen på pletten. Efter 6½ minutters pres på Herlevs mål og flere store chancer får Julie Gregersen bragt Hvidovre foran til stillingen 1-0.
Der er ikke meget der fungerer for Herlev i første periode. Periodens højdepunkt må være hvor Marie Henriksen erobre pucken og stikker af i en hurtig kontra og flot spiller Silke Lave Glud fri, som kan udligne til 1-1. Dette blev også start skudet på en lang serie af udvisninger. Med 12 sekunder tilbage af første periode sender Hvidovres Line Ernst en puck ind foran mål som lidt tilfældigt opfanges af Josefine Persson, og benytter chancen for endnu en gang at sende den mod mål, hvilket bringer holdet foran til periode resultatet 2-1
Anden periode var mere intens, og begge hold begyndte at spille hårdere, og kæmpe mere for hver eneste puck, hvilke resulterede i at Hvidovre fik flere udvisninger og herlev holdt sig på en enkelt. Ingen af de mange powerplay blev omsat til mål, men det var en rigtig spændende periode der gave en usikkerhed til begge hold om hvem der ville gå afsted med sejeren. Så en virkelig spændende periode.
Herlev starter 3 periode med powerplay og presser Hvidovre helt i bund, efter mange forsøg kan Silke Lave Glud igen bringe Herlev på rette kurs med stillingen 2-2. Kampen er igen helt åben og fortsætter den gode spændning fra anden periode, hvor der er flere store chancer til begge hold.
Med stillingen 2-2 og under 4 minutter tilbage af kampen, trækker Herlev endnu en udvisning, der skal vise sig at sætte kog i begge hold. Med 3:07 tilbage af 3 periode kan Julie Gregersen med stort pres i deres powerplay igen binge Hvidovre foran. En kamp er aldrig slut før sidste fløjt har lydt, og det gælder også denne aften. Med 2½ minut tilbage, trækker Hvidovre en udvisning, og efter blot 30 sekunder resulterede dette i at Silke Lave Glud for 3. gang kunne udligne kampens resultat til 3-3. Kampen afgøres på straffe, hvor Julie Gregersen som 2. skytte bliver noteret for afgørende mål.

Et tillykke til Hvidovre som med denne sejr bringer sig i toppen af ligaen. Herlev kan i stedet se frem til den kommende uge hvor holdet torsdag drager afsted til 2. runde af Europacuppen. Vi ønsker Herlev held og lykke til denne turnering.