Jesper Klitgaard

SønderjyskE var uden chance

Lørdagen bød på et ganske interessant opgør i CHL mellem de regerende danske mestre fra SønderjyskE og de ligeså regerende svenske mestre Skellefteå AIK. At sammenligne den danske og svenske liga, er at sammenligne pærer med æbler, og mange havde nok på forhånd troet at SønderjyskE ville få det svært i CHL sammenhænge. Men SønderjyskE's fremragende præstation mod IFK Helsinki, hvor sønderjyderne var foran langt henne i kampen, og faktisk havde store chancer for at køre en sensations sejr hjem, havde op til dagens kamp givet grobund for en spirende optimisme i den sønderjyske lejr. Sportschef Søren Stockfisch havde da også inden kampen en anderledes indgangsvinkel end for få dage siden : "I sidste uge ville vi gerne bare komme ud af de kampe her med skindet på næsen, men set i lyset af torsdagens kamp er vi da mere optimistiske nu. Især set i lyset af måden vi spillede på, hvordan vores mål blev produceret. Det var gennemspillede angreb, og ikke mål, hvor en puck blev rettet af syv otte gange inden den ramte nettet. Kan vi undgå at blive kørt over de første 5-10 minutter af dagens kamp og få følelsen af at være med, ja så er muligheden da, at vi kan få et ligeså godt resultat i dag som mod IFK"

Derfor var det nok ikke efter planen, at Skellefteå kunne bringe sig foran efter blot 27 sekunder. Mikko Lehtonen kunne skrabe en retur i mål efter Jeff Frazee var blevet rundet. Dette skete i powerplay, da Cory Quirk  forinden måtte en kort tur i straffeboksen for en lidt hårdt dømt interference. Og det blev ikke meget bedre, idet de svenske gæster kom foran med to allerede inden uret havde rundet fire minutter. Erik Forssell svirpede et håndledsskud mål mål, og pucken ramte uheldigt Michael Eskesen på vejen, så den helt ændrede retning og dermed snød Jeff Frazee,fuldstændigt i det sønderjyske mål. SønderjyskE var under massivt pres fra kampens start og gæsternes aggressive forechecking, var årsagen til at værterne havde svært ved at få organiseret spil ud af egen zone. Gæsterne spillede meget disciplineret ishockey, som ikke tillod SønderjyskE mange chancer. Men mod slutningen af de første tyve minutter fightede sønderjyderne sig alligevel frem til ganske fine muligheder. Både Tyler Gotto, Søren Dau og Anders Overmark testede flere gange Erik Hanses i det svenske mål med ganske kvalificerede forsøg

Starten af 2. periode lignede til forveksling den første. Skellefteå havde pucken og var spilstyrende, hvilket gjorde at SønderjyskE's muligheder, var reduceret til hurtige omstillinger efter puckerobringer. Dem var der, i perioder, langt imellem, hvilket gjorde at Skellefteå i flere omgange kunne holde puckens i sønderjydernes zone og hvor pucken fløj om ørerne på Jeff Frazee i det sønderjyske mål, dog uden at øge den svenske føring. Det blev den til gengæld da der var spillet  14 minutter af anden periode. Erik Forssell var igen skarpretteren, da hans aflevering på tværs af SønderjyskE's målfelt uheldigt ramte Cory Quirk på skøjten og gled ind i det tomme net. Op af bakke for de godt kæmpende sønderjyder, som gav hvad de havde.

Tredie periode startede som de to andre med et massivt pres fra de svenske gæster. Mads Lund røg ud for en tripping dømt af de to danske dommere, som ihvertfald ikke skal have skyld for at favorisere deres landsmænd denne eftermiddag. Det efterfølgende powerplay medførte et massivt pres på det sønderjyske mål, men ligesom udvisningen udløb sendte Erik Hanses i det svenske mål en puck op af banen. Den fangede netop " løsladte" Mads Lund, som med en følt pasning fandt Cory Quirk, der sikkert satte pucken bag ved den svenske målmand. Og da selvsamme Quirk minuttet efter testede svenskernes mål med et kvalificeret forsøg, steg stemingen i SE-arena et par grader, og i de næste minutter angreb SønderjyskE som vilde, kæmpende om hver eneste puck, Skellefteå punkterede dog angrebsiveren ved at lukke kampen til 4-1. Andrew Calof var hurtigst over en retur. Kampen endte med lidt unødvendige skærmydsler mellem de to hold, og SønderjyskE's Kristoffer Mohr blev sendt tidligt i bad, da han lavede en grov kneeing på en svensk spiller. Helt unødvendigt og meget urutineret af den unge spiller.

Sensationen udeblev, de svenske mestre var overlegne i alle spillets facetter, men de danske spillere havde stor ære af dagens kamp. Der blev fightet og tanket erfaring til den kommende sæson i den danske liga og skuffelsen var da heller ikke så stor i dag, som den var efter torsdagens kamp. SønderjyskE's Søren Dau: " Synes vi spiller en god første periode. De kommer hurtigt foran på en lidt tvivlsom udvisning, anden periode skøjter vi ikke så meget som vi burde, og det koster to mål. Men jeg synes vi kæmper til sidste blodsdråbe og gør hvad vi kan men desværre rakte det ikke til en sejr. ": Spurgt til forskellen med dagens og torsdagens modstander svarer Søren Dau :" De tænker rigtig hurtigt og er meget mere aggressive end Helsinki var, især i boxplay kom de ud i hovederne på os, men vi kæmper med hvad vi har og vi kan godt være vores indsats bekendt".