HM

SønderjyskE sejr i topopgør

SønderjyskE tog her til aften imod topholdet Aalborg Pirates.
Det var sæsonens 3 møde imellem de to hold. Begge de forrige var endt med en sejr til udeholdet, så der stod 1-1 på den konto.

Kampen kom igang og holdene skulle lige bruge et par minutter på at føle hinanden på tænderne inden at ligaens topscorer Harrison Reed satte fart og fandt en fri Tyler Gotto og så stod der 1-0.
Det blev også resultatet efter 1 periode. En periode med høj fart og godt pasningsspil fra begge hold, dog med et lille overtag i spil og chancer til hjemmeholdet. Der var chancer til begge hold. Tættest på var SønderjyskE med et skud på overliggeren, men både Robin Rahm og Ronan Quemener var to sikre skanser i målet.

2 periode stod mere i Aalborgs tegn, men mest pga at SønderjyskE fik hevet 4 x 2 min hevet til sig og Aalborgs powerplay flød ganske glimrende. De flyttede både sig selv og pucken hurtigt rundt, men trods et massivt overtag i overtals situationerne, blev det kun til en enkelt scoring ved Peter Quennwille.
Det blev også 2 periodes eneste scoring. Anden periode stod helt klart mest i Aalborgs tegn og det var helt fortjent at de kunne gå til pausen med 1-1.

3 periode blev lige så velspillet som de to forgående og vi skulle hen til det 48'ende min. før  Mads Lund tog chancen med en håndleds skud, som snød en ellers velspillende Quemener og så stod der 2-1 til hjemmeholdet.
Målet kom efter en periode hvor hjemmeholdet havde haft et lille spilovertag.
2-1 blev også kampens resultat. Man havde set frem til en neglebidende afslutning, men 2 x too many men inden for de sidste 5 min, gjorde at Aalborg ikke fik chancen for at trække Quemener ud og spille med en mand i overtal.

Alt i alt en helt fortjent hjemmesejr i en kamp begge hold havde stor ære af. Men lige så fortjent den var, lige så fortjent ville det også have været om Aalborg var sluppet fra SE-Arena med point.
Det var en kamp med højt tempo og et godt angrebsspil fra begge mandskaber, men hvor hjemmeholdet på dagen, lige var en tand skarpere end topholdet fra Aalborg i spillet 5 mod 5.

Hos Aalborg Pirates var især kæden med Højbjerg tvillingerne og Julian Jakobsen meget fremtrædende, men også Quemener i målet stod en flot kamp. En lille batalje med SønderjyskE's Harrison Reed, kan ikke gøre forhindre at man sad med fornemmelsen at tilbagevendte Julian Jakobsen var Aalborgs bærende spiller. Kæden med ham og Højbjerg tvillingerne kan sætte grå hår i ethvert forsvar i Metal ligaen.

Hos SønderjyskE spillede målmand Robin Rahm en stor kamp og ud over hos import angrebskæden, så var der rigtig gode takter at spore hos både 2 og 3 kæden. Mads Lund med en solid indsats og en Martin Eskildsen der egentligt havde ført en ret anonym tilværelse i denne sæson, havde en rigtig god aften og med bare en lille smule held havde Eskildsen scoret et par mål.

Næste opgave for SønderjyskE er på fredag hvor en vanskelig udekamp imod Frederikshavn White Hawks venter.
Næste opgave for topholdet fra  Aalborg er på lørdag hvor Herning Blue Fox kommer på besøg i Gigantium.

SønderjyskE – Aalborg 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
02:18 1-0 Tyler Gotto (Reed)
31:13 1-1 Peter Quenneville (McDonough, Reddick) PP
47:33 2-1 Mads Lund

Udv.: SE 7×2
AP 5×2, 3 x 10 (Lasse Bo Knudsen)
Skud: 32-30 (13-11, 9-13, 10-6)
Tilskuere: 2.534

[caption id="attachment_59587" align="aligncenter" width="504"]©Photo:A.Stollig ©Photo:A.Stollig[/caption]