Jesper Klitgaard

SønderjyskE fik brudt stimen

At være inde i en god stime, kan løfte enhvert holds præstationer til det bedre, hvor imod en dårlig stime kan medføre det stik modsatte. Derfor var aftenens kamp imellem SønderjyskE og Rødovre Mighty Bulls måske ekstra vigtig for holdene, idet hjemmeholdet kom fra en mildest talt dårlig uge med 1 point i tre kampe og gæsterne kom med to nederlag i bagagen. Derfor kunne måske forvente en lidt nervøs indledning fra begge hold, hvor det gjaldt om ikke at blotte sig bagude.

Begge hold startede dog med devisen om, at et angreb er det bedste forsvar og det blev derfor en livlig start på kampen med gode chancer i begge ender. Og der skulle ikke gå mere end små to minutter før hjemmeholdets tilskuere kunne juble over aftenens første scoring. Kim Lykkeskov fandt Patrick Asselin bag Rødovres mål og denne kunne af to omgange få prikket pucken ind bag ved Sebastian Dahm til en tidlig 1-0 føring. Denne indledning skulle vise sig at være ganske retvisende for perioden som sådan. Ikke de store chancer, ikke videre sammenhængende ishockey, men med god fart over spillet, nogen gange mere fart end spillernes teknik kunne kapere. Og uden af ingenting kom så udligningen til 1-1. En puck blev lagt på mål fra blueline af Henry Hardasson og den sejlede lige så langsomt ind over Pasi Häkkinen og ind i netmaskerne, en puck der simpelthen skal tages. Men Sebastian Dahm ville dog to minutter før pausen også deltage i kategorien "tvivlsomt målmandsspil", da han lod et ufarligt skud fra Michael Eskesen fra en spids vinkel, glide under den ene benskinne og ind i nettet til 2-1.

Den første aktion i anden periode kom dog til at høre under kategorien "lækkert lækkert backspil", da Michael Eskesen fra egen zone lobbede pucken henover samtlige modstandere og lige ned til en helt fri Cory Quirk, som elegant rundede Sebastian Dahm og lagde pucken i det tomme net til en 3-1 føring til hjemmeholdet. Ellers gentog billedet fra første periode sig i anden, dog med SønderjyskE i den lidt mere kontrollerende rolle. Det var stadig småt med de store åbne chancer og dem der var to de to målmænd sig af. Udover målene kom den største publikumsbegejstring efter to gode redninger fra Pasi Häkkinen, og man kunne næsten fristes til lidt groft at sige at så havde man også oplevet at han også kunne det. Retfærdigvis skal det siges at den så udskældte målmand, udover den manglende indgriben ved 1-1 målet, stod en ganske fin kamp og virkede sikker i sine aktioner, uden dog at blive testet sådan rigtigt for alvor. Ligeledes spillede Sebastian Dahm en god anden periode. Men han var dog uden chance, da Thomas Spelling mod slutningen af perioden, i overtal, bragede pucken i nettet til stillingen 4-1

Og når man har gjort det en' gang, kan man lige så godt gøre det igen og det var  lige hvad Thomas Spelling gjorde efter 3 minutters spil af sidste periode. 5-1 efter et, for SønderjyskE for tiden uvant, godt opsat powerplay. Kort efter reducerede Rødovre ved Michael Christensen, som med et godt håndledssvirp kilede pucken op i den ene hjørne uden chance for Pasi Häkkinen. Det mål ville Kim Lykkeskov ikke stå tilbage for, og med et lige så flot et af slagsen, kanonerede han pucken op i det korte hjørne til 5-2. Tempoet og intensiteten faldt herefter lidt ud af affæren. SønderjyskE gjorde ikke mere end hvad der var højst nødvendigt og Rødovre havde ikke midlerne til at skabe troen på at de kunne vende kampen til deres fordel. Dette blev udstillet da Thomas Spelling i undertal alene kørte pucken op og afdriblede hele Rødovres forsvar og sikkert satte pucken bag ved en lettere modløs Sebastian Dahm til stillingen 7-2. Slutteligt fik Jannik Karvinen pyntet til stillingen 7-3 i powerplay.

Der var den forskel som man kunne forvente på de to hold her til aften. Efter en rodet start på kampen, satte SønderjyskE sig på det hele og kørte en kontrolleret sejr hjem. Godt for målkontoen og godt for selvtilliden, som fik flyttet sig i den rigtige retning efter et par dårlige kampe. Rødovre kunne ikke stille meget op og må nu så småt begynde at kigge ned af i tabellen. Holdet fra vestegnen har dog så meget potentiale, at de selvfølgelig er at finde blandt top otte når slutspillet til februar går igang.

Dagens bedste: Man kommer ikke uden om Thomas Spelling, som med 3 mål fik revancheret et par middelmådige indsatser

Dagens værste: Man kunne fristes til at sige Rødovres mangel på profiler som rigtigt kan gøre en forskel, men æren tilfalder Steffen Frank, som snart skylder en god kamp foran hjemmepublikummet.