Henrik Bauch

Sikker Jokerit sejr efter to assists fra Regin

Efter tre kampe langt hjemmefra og en minimalistisk julepause, var der igen ishockey i Hartwall Arena, da Jokerit med alle tre danskere på holdkortet, tog imod Dinamo Riga.

Efer en overbevisende første periode kunne Jokerit gå i kabinen oppe med 2-0. Først Sakari Salmanen efter små 8 minutter, og siden Brian O'Neill med halvandet minut igen, stod for de to scoringer. Peter Regin noterede en assist på 2-0 scoringen, da han sendte pucken videre til O'Neill, inden han sendte den i nettaget.
Hjemmeholdet havde ca. midtvejs i perioden en 5 imod 3 situation, og trods masser af forsøg, lykkedes det ikke at score. Imellem de to scoringer havde gæsterne også et hug på stangen, så Riga var på ingen måde ude af opgøret.

Anden periode var mere jævn end første. Jokerit keeperen Ryan Zapolski måtte flere gange diske op med flotte redninger. Kaptajn Regin var midtvejs i perioden tæt ved at øge til 3-0 efter nogle lækre detaljer, men han fik sendt sin afslutning forbi. Med tre minutter tilbage kom scoringen til 3-0, og igen med assist til Regin. Kaptajnen tager pucken med rundt i hjørnet, og sender den tilbage til Tommi Huhtala, der via skøjten sender pucken i kassen. Målet skulle lige igennem måldommerne, men de vurderede altså at der ikke var nogen sparkebevægelse. Dermed stod den altså 3-0 inden sidste periode.

Tredje periode blev også en jævn omgang, dog med en tungt pres fra gæsterne imod slutningen. Mål kom der ikke flere af, og dermed kan Jokerit skrive 3 vigtige points på kontoen. Imorgen venter der så en gentagelse af aftenens kamp, så man må sige at finnerne kan gå ind til kampen med en god fornemmelse.

[caption id="attachment_58560" align="alignnone" width="504"]Foto : Henrik Bauch Foto : Henrik Bauch[/caption]