Carsten Vejergang

Sikker 4-0 sejr til White Hawks

Ja ja ja vi ved det godt! det er nu det for alvor gælder, og ishockeyen bliver mere intens og dramatisk. Det hele for lige et løft mere her i slutspillet, hvor det altså faldt sådan ud, at White Hawks valgte Aalborg Pirates. De kom med på en 8. plads aalborgenserne, men det betyder ikke, at det her bliver en walkover for White Hawks. Der skal arbejdes stenhårdt, og vindes 4 kampe - sådan er det bare.

Hos hjemmeholdet, må man desværre se bort fra Mathias Bau, som ellers har været brandvarm igennem det meste af grundspillet. Hos Pirates må man se bort fra Christian Nordentoft, så en vigtig spiller fra hvert hold er ude i denne første kvartfinale, hvor der med garanti bliver tryk på. Scanel Hockey Arena kommer med til at koge, og det her er hvad alle fans i det nordjyske har set frem til i flere sæsoner, og nu er det store opgør her så.

Her i min indledning inden kampen, lovede jeg, at det ville koge i aften i Scanel Hockey Arena, men sådan blev det langt fra. De 2064 tilskuere var vidne til en tam første kvartfinale, hvad angår intensitet - spænding, og drama -  dertil var White Hawks for overlegende hele kampen igennem, og vandt sikkert 4-0. Det virkede ikke helt til at gæsterne var klar til kvartfinale spil, for de nåede aldrig op i et tempo, som kunne true hjemmeholdet, og hvor især deres udlændinge svigtede.

1.Periode: Kampen startede med dominans fra hjemmeholdet, som sendte flere gode forsøg mod Mustukovs i Pirates mål. Der var ikke meget i aalborgenserne i de første 20 minutter. Det første powerplay til hjemmeholdet kom der ikke noget ud af, selvom der var gode forsøg fra Kristoffer Jonsson og Lasse Lassen. White Hawks kaptajn Lasse Lassen sendte en baghånd op på overliggeren efter godt 9 minutter af kampen, så det brændte på i piraternes zone. Der skulle gå 12 ½ minut før gæsterne fik afsluttet mod Joe Fallon, men den amerikanske keeper var på plads, da Matt Francis forsøgte sig. Kort efter var Bjarke Møller nærgående, men det var også det gæsterne havde i de første 20 minutter. Et powerplay fik de også, men det var fornærmende ringe fra piraternes side. Faktisk lykkes det dem at få en udvisning inde foran Joe Fallon,s mål, og her slog hjemmeholdet så til. Efter at pucken blev kørt godt rundt i gæsternes zone, fik Bergman sendt den ind foran Mustukovs, og her blev den rettet af, på en skøjte - så det ud til. og Meyer blev noteret for målet til 1-0 efter 18:14, og sådan sluttede første periode.

2.Periode: Igen var White Hawks bedst, men Pirates begyndte at byde sig lidt mere til, og pucken oppe lidt rundt foran Joe Fallon, men han slap med skrækken, for gæsterne formåede heller ikke at passere WH-keeperen i anden periode. Det var lidt roligt ind imellem, og pludselig Robin Bergman, med god fart, og et hårdt skud i brystet på Mustukovs, som gav en retur, som Thomas Søndergaard let kunne slå ind til 2-0 efter 28:30. Kort efter var Bergman på spil igen, og bragede pucken på overliggeren - jo chancerne var der til White Hawks. Hos Pirates havde Mike Vaskivuo to rigtig gode afslutninger, men Fallon klarede jo som bekendt, de få rigtige farlige forsøg, der måtte komme. Bedst som vi ventede på periode pause, så blev det 3-0 til hjemmeholdet. Steve Birnstill sendte et skud mod mål, og der stod Colin Vock og rettede af efter 39:09. Der skete ikke mere i en middelmådig periode, hvor hjemmeholdet kontrollere, og hvor Pirates hang efter.

3.Periode:  Det var ikke den store oplevelse i tredje periode, hvor White Hawks kom på 4-0 efter 45:10, hvor Colin Vock fik passeret Mustukovs, efter en retur. Og så var lyset slukket for aalborgenserne, som kunne se White Hawks køre en sejr i hus, i en kamp, hvor især viljen var forskellen. Der er egentligt ikke meget at skrive om, i den her periode. Der var klasseforskel i aften, og længere er den vel ikke.

Skal jeg finde noget, så må det blive hos gæsterne, hvor Tommy Grant burde være sendt på bænken. Fuldstændig opgivende var canadieren, og havde slet ikke fokus, og rystende at han i en kvartfinale mod rivalerne, ikke kom med noget der ligner vildskab og vilje, som de unge trods alt forsøgte at vise noget af, i de sidste 20 minutter.