Brian Hansen

Rent bur hos Frederik Andersen

Frederik Andersen fik i nat sin 5. start i træk i målet hos Anaheim Ducks og for 5. gang i træk viste danskeren klassen. Anaheim havde besøg af St. Louis Blues. Blues havde 28 skud på Frederik Andersens mål, uden det lykkedes at få pucken forbi den stærke keeper.

Frederik Andersen fik dermed sit første NHL shotout og har efter 5 kampe en imponerende redningsprocent på 95 og lukker i snit 1.38 mål ind pr. kamp.

Kampen endte med en 3-0 sejr til Anaheim. Matt Beleskey bragte hjemmeholdet foran efter kun halvandet minut. De sidste to mål blev sat ind af den finske back Sami Vatanen, begge gange i powerplay. Anaheim havde ifølge træner Bruce Boudreau godt styr på Blues i kampens første 40 minutter, men lukkede dem lidt mere ind i 3. periode, som også kan ses på skudstatistikken for perioden som Blues vandt 16-6.

Efter kampen blev Frederik Andersen spurgt om sit første shotout og svarede at det var dejligt "endelig at få det af vejen". Frederik er i øvrigt den kun 2. keeper i NHL der har vundet 25 ud af sine første 30 kampe. En imponerende statistik han deler med den tidligere Boston Bruins keeper Ross Brooks.