Jesper Larsen

Pligtsejr til White Hawks

Frederikshavn White Hawks mod Herlev Eagles. Måske ikke lige frem en kioskbasker, for Herlev har for længst vinket farvel til Metal Ligaen for i år, og man taber sine sidste kampe ret solidt. På den anden side så var der det spændingsmoment, at White Hawks kun kunne bruge en sejr, men samtidig skulle sørge for at få den i hus uden at bruge unødige kræfter. Og at inkassere skader på dette tidspunkt af sæsonen er totalt forbudt, så opgaven var klart defineret:  vind uden omkostninger.

For første gang i denne sæson var det ikke Thomas Lillie, der stod i høge-kassen. Nytilkomne fra Rødovre – Jon Lee-Olsen – havde fået fortroligheden, og det virkede som en god ide at have fået to målmænd i gang inden næste uges playoff-start. Den første periode blev sådan set, som man forventede. Hjemmeholdet var klart dominerende og satte sig sikkert på tingene. Herlev kom til Frederikshavn med kun lige spillere til tre kæder, og det kunne mærkes umiddelbart. White Hawks pressede over hele banen, og det blev til mange lige-ved-og-næsten-situationer, hvor et Herlev pucktab i egen zone kunne være endt i scoring. White Hawks kom foran efter små 3 minutters spil. Rasmus Søndergaard fik pludselig en halv formiddag til at bevæge sig mod Eagles-målet, og hans afslutning sad helt oppe i krydset uden chance for Marc Schläger i Eagles-buret. Det kunne og burde være blevet til meget mere for hjemmeholdet, der gjorde som man havde lyst. Flere mål kom der dog ikke i perioden, og det var blandt andet fordi, høgeangriberne ved flere tilfælde fik overplaceret sine skud. Herlev Eagles vandt skudstatistikken 11-8, men det var så misvisende som noget.

Fem minutter ind i den anden periode blev det så 2-0. Unge Marcus Pedersen lavede en fin solopræstation og afsluttede med en listig baghånd. Og knap et minut efter bragte Mathias Bau høgene på 3-0. Fint sammenspil mellem Colin Vock og Marcus Olsson bragte Bau helt fri, og han sendte pucken sikkert ind. Kort efter fik samme Bau en game misconduct efter en for hård tackling på Herlevs Rasmus Christensen. Christensen blev liggende længe, og uroen bredte sig hos tilskuerne, men heldigvis kunne han senere rejse sig og køre ud. Det virkede unødvendigt og for risikabelt af Bau, og man håber bare på, at incidenten ikke bliver taget op til overvejelse. Men hjemmeholdet kørte på, og så startede et Nick Olesen-show. Først bragte han høgene på 4-0 efter oplæg fra Rasmus Søndergaard og Jens Henrik Tönjum. Det var efter 12 minutters spil af den anden periode. Og med to minutter igen gik samme Nick Olesen mål-amok. To scoringer sat ind med 11 sekunders mellemrum af den samme spiller ser man sjældent, men man så det i aften. Et flot og velfortjent hattrick af unge Olesen, der stjæler større og større indflydelse på White Hawks´ hold. Hjemmeholdet til pause foran 6-0, og der var sat vand over til en større afklapsning.

Og så slap Herlev alligevel nådigt. Mario Simioni gav i tredje periode masser af spilletid til nye kræfter i White Hawks, og det virkede yderst fornuftigt. Skadessituationen er ikke for god, og der var ingen grund til at drive rovdrift på noget som helst. Slet ikke i en kamp, hvor sejren var sikret. Gode, gamle Kim Staal fik reduceret for Herlev efter et minuts spil, og det irriterede med garant Jon Lee-Olsen, der hermed blev frataget et shutout i sin første kamp for høgene. Han stod i øvrigt yderst fornuftigt og virkede sikker i sine aktioner. Publikum fik en sidste scoring at gå hjem på. Den satte Rasmus Søndergaard ind. Høgene vinder 7-1. Hvis du undrede dig over skudstatistikken, så endte den 41-19 til White Hawks. Hjemmeholdet har en udekamp tilbage. Den er mod Aalborg Pirates kommende tirsdag. Og så venter alle på at få afklaret, hvordan kvartfinalerne kommer til at se ud.