Johnny Ziegler

Pittsburgh vandt 1. finale kamp 5-3

Pittsburgh kom stærk fra start i nattens 1. finale kamp imod Nashville, og førte 3-0 efter 1. periode, men Nashville fik spillede sig tilbage i kampen og fik med lidt under 7 minutter tilbage i kampen udlignede til 3-3. Desvære for Nashville kunne de ikke holde de effektive Penguins nede. Jake Guentzel scorede således sejrs målet til 4-3 på Pittsburgh's 1. skud på mål i 37 minutter, og blot 2:15 min. efter lukkede Nick Bonino kampen med sin 2. scoring i kampen denne i tomt bur til 5-3.

Pittsburgh's sejr kom med 5 mål på 12 skud, de havde ingen skud på mål i 2. periode, og det er første gang siden man begyndte at holde skud på mål stats i NHL i 1958, at et hold ikke registrere et eneste skud i en periode i en playoff kamp.