Finn Faigh

Ny skuffelse i Aalborg

Søndag eftermiddag tog Aalborg Pirates, hjemme i Gigantium Isarena i sidste hjemmekamp inden jul, i mod Blue Fox Herning.
Forud for søndagens kamp havde de to hold mødt hinanden to gange tidligere i indeværende sæson, og begge gange med Nordjysk sejr.
Første opgør i Aalborg endte med en 5-4 sejr til Piraterne, i en kamp hvor Aalborg Pirates var bagud 2-4 med små seks minutter tilbage af kampen, men på flot fight fik holdet udlignet, og vandt efterfølgende på straffeslag, på et mål af Tommy Grant.
Seneste opgør i Herning blev ligeledes vundet af aalborgenserne, dog denne gang mere sikkert 5-2, så det var uden tvivl et sultent revanche tørstig Herning hold der løb på banen i Aalborg,
og denne gang lykkes det, fuldt ud fortjent, Blue Fox at besejre Piraterne sikkert med 5-2, efter en kamp hvor gæsterne bare var den tand, eller to bedre end hjemmeholdet.
Der var kampen igennem mere fart over skøjterne hos det gæstende hold, og når hjemmeholdet nærmede sig midtjyderne, jamen så havde Blue Fox bare det ekstra gear eller to, så hjemmeholdet haltede et skridt, eller skøjte bagefter, der var ganske enkelt mere fart over det gæstende hold, og dermed blev det endnu en skuffende begivenhed for de ca. 2800 fremmødte nordjyske hockey tilhængere.

1. Periode:
Aalborg Pirates startede med at forsøge ligge pres på gæsterne, og pucken blev såmænd også spillet godt nok rundt i Blue Fox zonen, men med lynhurtige kombinationer, og lyn hurtigt contra spil befandt pucken sig i Pirates zonen, og uret havde knap rundet det første minut, før gæsterne kom foran 1-0 på et rigtig klude mål sat ind af Thomas Andersen, og hvor pucken lige nøjagtig kom over stregen, men et mål er som bekendt et mål.
Herefter bølgede spillet frem og tilbage, dog virkede gæsternes spil meget hurtigere end hjemmeholdets, og der var gode chancer i begge ender af banen, dog igen virkede gæsternes forsøg noget farligere, hvilket ikke mindst skyldes utrolig mange returpuck fra en, ellers sjælden set, usikker Ervins Mustukovs i Pirates målet.
Med under to minutter tilbage af perioden kom kampens første udvisning, og denne ramte hjemmeholdet, og på trods af at gæsterne som sådan fik sat godt powerplay op, ja så fik hjemmeholdet med godt boxplay afværget situationen, og dermed 1-0 til Blue Fox Herning efter første periode, en føring som var ganske fortjent, gæsterne var bare hurtigere på skøjterne, og i spillet end hjemmeholdet.

2. Periode:
Det var som om at hjemmeholdet her fra starten af perioden havde sat mere fart på skøjterne, og dermed spillet, eller også var gæsterne gået ned i tempo, og jeg vælger tro det sidste, for det var som om, at gæsterne, når hjemmeholdet blev for nærgående, lige satte lidt mere speed på skøjterne, og Blue Fox var utrolige farlige på deres meget hurtige kombinationsspil, og contra angreb.
Ca. midtvejs i perioden kom første udvisning til gæsterne, og der gik blot 30 sekunder så havde hjemmeholdets topscorer Mike Vaskivuo, på fremragende aflevering fra Paul Mcilveen, udlignet til 1-1.
I de efterfølgende minutter spillede hjemmeholdet faktisk flot hockey, der var nu fart på skøjterne, der blev tacklet igennem, og hver eneste puck blev jagtet overalt på banen, men i stedet for det ventede, og nok også på dette tidspunkt fortjente, førings mål til hjemmeholdet, blev det 2-1 til gæsterne da Kristoffer Lauridsen fuldstændig uhindret skøjtede igennem et stillestående Pirates forsvar, for herefter at sætte pucken i nettet, en stilling der på trods af gode chancer til begge mandskaber, holdt perioden ud.

3. Periode:
Her fra tredje periodes start forsøgte hjemmeholdet at presse det gæstende hold helt tilbage i egen zone, hvilket til dels også lykkes, dog sad man med fornemmelsen af, at gæsterne havde fuldstændig styr på begivenhederne, hvilket også senere viste sig at holde stik.
Efter ca. fem minutters spil af perioden lykkes det endelig hjemmeholdet at udligne på et glimrende mål.
Mike Vaskivuo tørrede fuldstændig to – tre Herning spillere, for herefter at servere pucken til Paul Mcilveen, som også fuldstændig tørrede Herning keeper Lubos Pisar, for herefter at sætte pucken ind i målet.
Herefter var der gode chancer i begge ender, men efterhånden som perioden skred frem virkede hjemmeholdet mere og mere trætte, mens gæsterne fortsatte deres hurtige kombinationsspil, og ca. midtvejs i perioden blev det fortjent 3-2 til Blue Fox, da Victor Öhman tæt foran mål flot styrede pucken ind bag Pirates keeperen.
Blot ca. 1½ minut senere blev det så 4-2 da selvsamme Victor Öhman tæt foran mål hamrede pucken i nettet, og det lignede nu et total modløst hjemmehold, og med blot et sekund tilbage af perioden blev det 5-2 da Henrik Eriksson i powerplay satte pucken i nettet.

Fortjent sejr til Blue Fox Herning denne søndag eftermiddag i Aalborg, midtjyderne var bare i dag et bedre hockey hold end nordjyderne, og selv om hjemmeholdet kæmpede bravt, eller forsøgte, så var der bare ikke den fart, og fight over holdet som vi tidligere har set, og spiller man ikke op til sit bedste, jamen så får man bare ingenting i mod et så godt et hold som Blue Fox Herning.

Med nederlaget til Blue Fox Herning bibeholder Aalborg Pirates holdets øjeblikkelig 8. plads, nu blot et point foran Herlev Eagles på den noget trælse 9. plads, og netop Herlev Eagles er Piraternes næste opgave, når aalborgenserne førstkommende fredag drager til Sjælland.
Et nederlag til Aalborg Pirates her, og holdet befinder sig på den meget trælse plads.
Næste hjemmekamp er først lørdag den 27. december, hvor topholdet fra Odense Bulldogs besøger Gigantium Isarena.

Aalborg Pirates – Blue Fox Herning = 2-5. (0-1, 1-1, 1-3).
Mål.: 01:09 min. 0-1 Thomas Vilstrup Andersen, ass. Rasmus Nielsen & Andreas Søgaard Jensen, 30:00 min. 1-1 Mike Vaskivuo, ass. Kyle Bushee & Paul Mcilveen(PP1), 32:45 min. 1-2 Kristoffer Lauridsen, ass. Petr Kalus & Mathias Mortensen, 44:55 min. 2-2 Paul Mcilveen, ass. Mike Vaskivuo & Jace Coyle, 50:09 min. 2-3 Victor Öhman, ass. Henrik Eriksson & Brad Schell, 51:41 min. 2-4 Victor Öhman, ass. Brad Schell & Henrik Eriksson, 59:59 min. 2-5 Henrik Eriksson, ass. Mathias N. Pedersen & Andreas Søgaard Jensen(PP1).