Jesper Klitgaard

Ny hjemmesejr til SønderjyskE

Der var lagt op til endnu et drabeligt kapitel denne tirsdag aften i SE-arena mellem SønderjyskE og Rødovre Mighty Bulls. Efter Rødovres udlignende sejr på hjemmebanen i søndags, var stillingen helt lige mellem de to mandskaber, og serien dermed helt åben. Rødovre formåede i den foregående kamp at presse sønderjyderne væk fra deres spilkoncept, og banede dermed vejen for en fortjent sejr. Rødovre har dog været to forskellige hold ude og hjemme, så derfor var favoritrollen stadig placeret på de lyseblås skuldre. De to første kampe var præget af god intensitet og gode tacklinger, ofte med Theo Peckham indblandet. Han har i de foregående kampe vist en evne til at kunne trænge ind under huden på de sønderjyske spillere, hvilket han allerede inden dagens kamp forsøgte at videreføre, idet han under opvarmningen ikke forspildte en eneste chance for at snakke til alle de lyseblå spiller som gad høre på ham. Nu er mundaflæsning ikke undertegnedes stærke side, men chancen for at Theo Peckham ville snakke om vejret, var nok minimal, så der var fra start lagt i kakkelovnen til endnu et godt kapitel i denne slutspilsserie.
Og der var tænding på fra start. Der var saft og kraft i tacklingerne og der blev kæmpet om hver meter. Sønderjyske havde flere gode chancer og gæsterne havde nok at gøre med at forsvare sig. Men hvad gør det når man så scorer på den første chance man har. Rødovre fik et skud afsted mod Joni Myllykoski i det sønderjyske mål, som havde pucken under sin ene benskinne, men desværre for hjemmeholdet blev den tacklet fri af en medspiller og så skulle Steffen Klarskov Nielsen bare sætte pucken i det tomme net til 0-1. Den føring fik dog ikke lov at holde mere end 30 sekunder, for ved den første faceoff efter målet, blev Rødovres Emil Møller Rasmussen udvist for en noget tynd interference. Det overtal udnyttede Steffen Frank til fulde, da han med skøjten, helt lovligt, styrede pucken i mål til 1-1. Sønderjyske sad herefter helt på kampen igen og havde flere gode muligheder. Derfor var det heller ikke ufortjent da Nick Dineen bragte hjemmeholdet foran med 2-1, efter en situation hvor han af flere gange fik lov at gå på egen retur og til sidst fik prikket pucken under Sebastian Dahm. Herefter fuldte flere store chancer til hjemmeholdet, men det var Rødovre som mod spil og chancer fik udlignet til 2-2. Anders Overmark lavede en halvskidt clearing fra egen zone, pucken blev opsnappet af Martin Aage Nielsen som lagde en sukkerpasning til Mark Mieritz foran det sønderjyske mål, som elegant styrede pucken op i nettaget. Dette var også stillingen efter en hæsblæsende første periode.
Anden periode startede hvor første slap. Kampen var præget af højt tempo og der var stadig skruet godt op for intensitetsbarometeret. Det var dog så som så med chancer, men hovedparten af spillet tilhørte hjemmeholdet. Theo Peckham og Warren Peters havde flere små sammenstød, uden at dog gå over stregen, og der var hele tiden små kampe rundt omkring på isen. Tempoet holdt dog ikke ved hele perioden ud, for det var som om SønderjyskE slap gaspedalen en smule og det fik kampen til at stå lidt i stilstand. Der var ikke mange åbne chancer og dem der kom, skete lidt efter tilfældigheder. Derfor sad man også med tanken om, at SønderjyskEs ineffektivitet kunne ramme dem i sidste periode.
Der var dømt stillingskrig i tredie periode. Spillet bølgede frem og tilbage med halve chancer til følge til begge hold. Dan Ceman havde inden kampen pointeret at unødvendige udvisninger i offensiv zone skulle elimineres, så cheftræneren var sikkert ikke tilfreds at se sin kaptajn Kim Lykkeskov tage to af disse, hvor især den sidste fik det til at brænde på foran det sønderjyske mål. Men kaptajnen skulle tage sig en halv revanche midtvejs i tredie periode. Thomas Spelling kørte med høj fart op gennem midtzonen, fandt Kim Lykkeskov på blueline som tog et kort træk ind i zonen og fandt med blød pasning samme Spelling som var fortsat forbi Rødovres backer i høj fart. Dette bragte ham alene med Sebastian Dahm og den kamp vandt sønderjyden til føring 3-2 og stor jubel i SE-arena. Dette fik farten tilbage i skøjterne hos hjemmeholdet og samme Thomas Spelling fik minuttet efter en ny friløber, men denne gang blev han flot grebet ud af Dahm. Gæsterne gav dog ingenlunde op og forsøgte satdig at fremtvinge en udligning. Theo Peckham fremtvang rutineret en udvisning og i det efterfølgende powerplay var samme Peckham tæt på at udligne. Men da udvisningen var ved at løbe ud, tog Cory Quirk sagen i egen hånd og førte pucken op ad banen i høj fart, tog et godt træk ind i den offensive zone og med et flot trækskud satte han pucken højt i fjerneste hjørne til 4-2 og det der lignede en afgørelse på kampen. helt afgjort blev den ihvertfald, da Mads lund zone satte pucken i det tomme net til slutstillingen 5-2.
Selvom kampen endte med de samme cifre som den første kamp i serien, så var det en tæt affære langt hen af vejen. Rødovre spillede en god udekamp, og kunne med lidt held godt have taget føringen i serien. Cheftræner for Rødovre, Jesper Duus, var da heller ikke helt utilfreds med hans holds præstation i dag :"Jeg synes vi langt hen af vejen spille en fornuftig kamp, de får lidt billige mål, men synes vi er med i kampen langt hen af vejen, så det må vi være tilfredse med."Omvendt var Jesper Duus ikke tilfreds med måden som SønderjyskE fik et par af deres mål på:"Vi havde som mål at have fokus på det defensive, og så er det ærgerligt at et af de mål de får, ja da får de bare lov at prikke den ind af flere omgange, der skal vi rydde op foran vores eget mål, så det er jeg ikke tilfreds med. Og så ærgrer det mig, at 3-2 målet sker på en måde, hvor vi inden kampen havde talt om hvad de gør, og det til trods, så får de lov at score lige nøjagtig på den måde". Men nederlaget til trods, så har cheftræneren ikke mistet troen på et videre avancement i serien, for til spørgsmålet om de stadig tror på at kunne hente en sejr i Vojens, svarer Duus:"Så absolut, synes ligeså godt vi kunne have stået med sejren i dag"
Hjemmeholdets Anders Overmark var, naturligvis, ganske godt tilfreds med sejren: "Vi skal arbejde stenhårdt for det i dag, synes vi bliver pressede igen i dag i anden periode, så det skal vi have løst. Synes vi burde have haft en føring til første pause, hvis jeg ikke lige havde fucket det op i egen zone. Men efter vi får det tredie mål, så tvinger vi dem frem af banen, og det er vi gode til at udnytte". Dan Ceman havde inden kampen ytret ønske om at hans spillere holdt sig ude af de små skærmydsler efter dommeren havde fløjtet, noget som Overmark ikke helt kunne opfylde:"Det vil en træner jo altid gerne have, men hvis han ser lidt video fra dengang han selv spillede, så tror jeg godt vi kan finde en sekvens eller to hvor nummer 16 står og roder inde i klyngen" slutter Overmark med et smil.