Carsten Vejergang

Mathias Bau sænkede Pirates.

En sjælden torsdags kamp i Scanel Hockey Arena, og hvilken en. Det første lokalbrag af to, lige før weekenden. Gæsterne fra Pirates er uden Christian Nordentoft, men har til gengæld finske Joonas Koskinen med, som i sin debut kamp i tirsdags mod Herlev, scorede to gange - hvilken debut. Hos White Hawks, kan man glæde sig over at, Morten Lie er med, og bliver hyldet for 400 kampe hos vendelboerne. Morten Lie fik en grim tackling i tirsdags, nede i Herning, men er altså meldt klar, og spiller med gitter i aftens kamp.

En flot kamp af White Hawks, som foran 2418 tilskuere kørte en 5-1 sejr i hus. En forrygende Mathias Bau med hattrick kunne publikum glæde sig over. Den lange sjællænder har bare tur i den for tiden, og spiller utrolig optimistisk, og er skarp foran mål - ja, alle steder på isen. Pirates gjorde et godt forsøg, på at komme ind i kampen, men i de momenter, var Joe Fallon sikker i WH - målet. White Hawks kørte godt rundt med piraterne, og var klart bedst, set over hele kampen. Den finske nyerhvervelse hos Pirates - Joonas Koskinen var en skuffelse i denne kamp - faktisk, så man ham ikke. Udover Mathias Bau hos hjemmeholdet, var Colin Vock en evig trussel. Amerikaneren, der har været udskældt tidligere i sæsonen, er for alvor ved at finde formen.

1.Periode:  En udmærket perioder af begge hold, hvor White Hawks startede bedst, og aalborgenserne var sjældne gæster i WH,s zone. Blot efter 25 sekunder var Bau tæt på, men sendte pucken over målet. det var dog Mathias Bau der bragte WH på 1-0 i powerplay. Godt forarbejde af Colin Vock, og Bau kunne let nette efter 6:04. Kort efter et ny udvisning til gæsterne, og her var Kristoffer Jonsson tæt på, at øge føringen. Knap halvvejs i perioden, fik gæsterne så spillet sig frem til et par gode forsøg. Kyle Bushee og Jace Coyle forsøgte sig, men Joe Fallon klarede i WH-målet. Så havde Vock en stor chance, men skød over målet, og kort efter en udvisning til vock, hvor gæsterne dog ikke fik det store ud af det. De sidste 8 minutter af perioden kom Pirates så bedre med, og skabte faktisk flere chancer, men Fallon fik afværget de nærgående forsøg fra Pirates. Så slog White Hawks til i modsatte ende. En enkelt pasning frem i midt zonen fra Steve Birnstill, til Adam Miller, som så let kørte over blå, og scorede til 2-0 efter 19:08 - sådan blev det efter første periode,

2.Periode:  Utrolig underholdende, og med gæsterne bedst i starten af perioden. Pirates pressede godt på, og efter 27:00 fik de reduceret til 2-1. Anders Thode afsluttede på Fallon, og så kunne Mike Vaskivuo let scorer på returen. Det gav for alvor tro på det i pirates-lejren, som satte ekstra tempo på, men White Hawks klarede sig ud af det, og Joe fallon var velspillende i målet. Selv da gæsterne fik en udvisning, var det dem der var farligst, og testede Joe Fallon flere gange. Hen mod slutningen af perioden, bed hjemmeholdet godt fra sig, og fik pucken ført op i gæsternes zone, og Mustukovs måtte diske op med flere store redninger. White Hawks fik et powerplay, og selv om det ikke var et opstillet et, så fik Mathias Bau scoret til 3-1 mellem benene på Mustukovs, efter 38:39, og sådan sluttede anden periode.

3.Periode:  Det startede stille og roligt, og gæsterne var med, men så en perfekt pasning på tværs i feltet af Vock til Mathias Bau, som scorede til 4-1 efter 45:44 - Mustukovs nåede ikke at lave en forflytning i målet. Kort efter powerplay til White Hawks, som fik lagt pucken på mål, og panik foran Mustukovs, som til slut måtte se Kristoffer Jonsson skrabe pucken over stregen til 5-1 efter 48:10. White Hawks kørte herefter sejren på 5-1 i land stille og roligt. Det var helt kontrollerede det White Hawks viste, og der var ganske enkelt ikke mere i aalborgenserne.