Jesper Klitgaard

Lige ved og næsten for Unibet

Der var dømt fredags hockey i SE-arena her til aften og dermed traditonen tro godt med tilskuere på lægterne. Ligeledes var der dømt Davids kamp mod Goliath, idet Unibet Stars gæstede SønderjyskE til en kamp, hvor hjemmeholdet var favoritter til at vinde. SønderjyskE var uden Michael Eskesen, som var ude med en "lower body injury", men stillede ellers i stærkeste opstilling, mens gæsterne stadig var uden Cody Chrichton. Der var, når man ser på størrelses-forskellen de to klubber imellem, lagt op til at hjemmeholdet skulle vise gæsterne hvem der var herre i eget hus

Der var da også kun spillet 24 sekunder før Christian Larsen i Unibetmålet måtte kapitulere første gang. Cory Quirk styrede lækkert et skud fra Tyler Gotto ind i netmaskerne, til en noget nær perfekt start for værterne. Og den gode start blev ikke gjort ringere da Kim Lykkeskov tænkte hurtigere ishockey end sine modstandere og med en god pasning, sendte Cory Quirk afsted mod Gentoftes mål. Han fintede Christian Larsen til den ene side og lagde derefter uselvisk pucken til rette for Patrick Asselin som blot skulle sætte pucken i det tomme net. Det var ikke meget man så til gæsterne i første periode, udover et par tilfældige chancer og Jon Lee-Olsen i SønderjyskE målet behøvede ikke at tørre ret meget sved af panden i kampens begyndelse. Det var SønderjyskE her der og alle vegne og især kæden med Asselin, Lykkeskov og Quirk var med deres speed og hurtige antrit en evig trussel. SønderjyskE gik lidt ned i tempo mod periodens slutning, hvilket Gentofte ikke var sene til at udnytte. Efter at have bidt sig fast i SønderjyskE's zone, dukkede Luis Blak Olsen op og satte en retur forbi Jon Lee-Olsen.

Det gode tempo fra størstedelen af første periode fortsatte i starten af anden. SønderjyskE sad på spillet, godt hjulpet på vej af to udvisninger i rap til Gentofte, Det affødte et par gode muligheder, mens Unibet, naturligvis, levede på hurtige omstillinger, hvilket også gav en friløber til gæsterne, men Jon Lee-Olsen fulgte både puck og mand til dørs. Hjemmeholdet udbyggede da også føringen, da Søren Dau satte pucken ind fra en spids vinkel efter godt arbejde af Steffen Frank og Tyler Gotto. Men gæsterne ville stadig lege med. Christoffer Eskerod lagde en puck på mål fra blueline og den sejlede via venner og fjender og med god hjælp fra overliggeren, ind bag Jon Lee-Olsen. Jo, gæsterne kom frem til chancer og skal ikke have skyld for at spille pindsvinehockey, men spillede deres chance, hvilket der kom en ganske underholdende kamp ud af. A t SønderjyskE's  effektivitet ikke var på sit højeste og forsvarsspillet til tider virkede en smule usikkert, gjorde kun at kampen før 3.periode stadig var ganske tæt.

Det var også en lidt nervøs gang ishockey som de to hold diskede op med i starten af de sidste 20 minutter. Der var ikke mange chancer og de få der var, tilfaldt gæsterne. Men topholdet fra det sønderjyske viste hvorfor der er forskel på top og bund, da Thomas Spelling ganske simpelt løb fra tre modstandere og lagde pucken på tværs til Søren Dau, som sikkert gjorde sig selv til dobbelt målscorer. Men som tidligere skrevet, var SønderjyskE's forsvarsspil til tider ikke alt for prangende, og bedst som man troede at kampen var afgjort, fejlede et opspil i egen zone og Tuomas Mohunen kunne let stjæle pucken og sætte den bag Jon Lee-Olsen. Spændingen holdt dog kun knap et minut før dagens trio igen havde øget føringen. Kim Lykkeskov var skarpretteren efter et godt gennemspillet angreb. Herefter virkede det som gæsterne ikke havde mere at komme med og Nick Dineen kunne i powerplay let gøre til 6-3

Til slut blev det den ventede hjemmesejr. Det blev dog ikke så sikkert som cifrene siger, men kvalitet fornægter sig ikke, hvilket var det der gjorde udslaget i aftenens kamp.  Gæsterne skal dog have stor ros for at komme med den rette indstilling og kunne med lidt mere held og kvaliltet i afslutningerne have skabt sensationen.

Dagens bedste: Kæden med Asselin, Lykkeskov og Quirk..Der var fart, tempo og god dynamik i den trio i dag

Dagens værste: SønderjyskE's ineffektivitet.. Den kamp skulle have været lukket allerede i første periode

Kampen i tal:                                                                                                                                           SønderjyskE-Unibet Stars Gentofte:                                                                                                        00:24 1-0 Cory Quirk ass Tyler Gotto og Kim Lykkeskov                                                                        04:48 2-0 Patrick Asselin ass Cory Quirk og Kim Lykkeskov                                                                  18:53 2-1 Luis Blak Olsen ass Emil Grandal og Kyle Essery                                                                  27:12 3-1 Søren Dau ass Tyler Gotto                                                                                                      31:12 3-2 Christoffer Eskerod ass Mads Linke                                                                                        48:49 4-2 Søren Dau ass Thomas Spelling                                                                                            51:50 4-3 Tuomas Muhonen uass. PP1                                                                                                  52:54 5-3 Kim Lykkeskov ass Cory Quirk og Patrick Asselin                                                                  54:24 6-3 Nick Dineen ass Patrick asselin og Cory Quirk PP1                                                                Tilskuere :2658