Jesper Larsen

Lauridsen hattrick i fænomenal White Hawks-opvisning

Hold hjemmebanen. I al sin enkelthed så er det vejen frem for Frederikshavn White Hawks i semifinaleserien mod Esbjerg Energy, og gør man det, så skal man snart have fat i en sangerinde, der kan nationalmelodien udenad. Så har høgene nemlig sendt Esbjergs forsvarende danske mestre ud af dette års slutspil og selv kvalificeret sig til finalen. Men, men. En hel masse er nemmere sagt end gjort, og dette er et godt eksempel. Høge-coach Mario Simioni har besluttet sig for at holde fast i klichéerne, og derfor tager han én kamp ad gangen. Scanel Hockey Arena lagde grund til den første af dem, og det er mere end svært at overdrive vigtigheden af den. Det sejrende hold ville kunne have lagt et gevaldigt pres på sin modstander med det samme.

Første periode levede op til alle forventninger. Man forestillede sig, at White Hawks ville komme stærkt ud i de første minutter, og det var præcis, hvad der skete. Høgene lagde et hårdt tryk på Energy, og ved flere lejligheder var det tæt på at blive til store chancer. Men de helt store muligheder kom, da White Hawks efter små seks minutters spil fik en 5 mod 3 situation. Og det skulle ikke tage mange sekunder at komme foran. Energy fik pucken skubbet ud en enkelt gang, men Kristoffer Lauridsen fik herefter fat i den, og han gik hele vejen mod mål og sendte skiven helt op i nettaget uden chance for ellers storspillende Nicolaj Henriksen i Energy-målet. I en periode herefter stod der White Hawks på det meste, og der var bud efter mere. Esbjerg Energy var dog slet ikke spillet af brættet, og det var mere end tydeligt, at især deres offensiv ville kunne volde hjemmeholdet problemer. De har giftige folk i front, esbjergenserne, og man så det ved flere lejligheder. Helt ulogisk var det derfor heller ikke, at udligningen kom. Sune Hjulmand fik sendt et skud højt i målet, og det var i en situation, hvor høgene ellers havde muligheden for at få skudt pucken ud af kommunen. Den blev det bare aldrig, og pludselig var Hjulmand altså kølig nok, og så stod det 1-1. Det rystede imidlertid ikke et tændt hjemmehold, der ansporet af et lige så tændt hjemmepublikum kørte på i Energys zone. Ved flere lejligheder lignede det powerplay, selvom holdene var lige mange spillere på isen. Men der skulle alligevel ikke komme flere mål i den første periode. Hjemmeholdet vandt skudstatistikken 12-5.

Den midterste periode blev et sandt festfyrværkeri. Selvom tempoet i den første periode var højt, så formåede høgene alligevel at gå et gear op. Hold nu op for en periode man spillede. Man skal passe en smule på med ikke at flyve højt. Der kan være langt at falde. Jeg vil nu alligevel påstå, at White Hawks var mindst én klasse over sin modstander i anden periode. Og så kan man selvfølgelig sige, at Esbjerg Energy selv var ude om det, for de tog mange udvisninger. På den anden side så blev de også presset til det af et aggressivt og ualmindeligt godt spillende hjemmehold. Klap-klap-hockey og vild fart. Det blev 2-1, da Kristoffer Lauridsen fik snittet en aflevering fra Bretton Stamler i nettet. Høgene kørte rundt med Esbjerg-forsvaret i længere tid, og til sidst satte man altså pucken ind. Og der var mange flere chancer, der kunne have udløst endnu mere jubel i Scanel Hockey Arena. Det var lige før man sagde: tak, tak, øs ikke mere op til mig. Men på den anden side mere vil have mere. Kom bare med det. 3-1 kom efter et godt og meget tålmodigt powerplay-opspil endte hos Jeff Ulmer, der sikkert satte pucken ind. Energy fik godt nok et kludemål ud af ingenting, Ryan Martindale scorede, men det stoppede ikke White Hawks. Man rullede på med det ene mønsterangreb efter det andet, og det blev 4-2, da Marcus Olsson slap en baghånd løs. Igen efter godt forarbejde af et helt hold i powerplay. Det kunne være blevet virkeligt slemt for Energy, der var nedspillet til sokkerne. White Hawks viste klassen. Skuddene sagde 24-11.

Tredje periode kunne ikke ændre resultatet. White Hawks var for stor en nød for Esbjerg, og man kan med megen ret konstatere, at de slap nådigt. Kristoffer Lauridsen lavede sit tredje mål, da han med små fem minutter igen drev op langs banden og sendte et skud utageligt ind bag Nicolaj Henriksen. Han – Lauridsen altså – blev helt fortjent kåret som hjemmeholdets bedste. 5-2 til høgene, og man siger at slutspilskampe ofte er tætte og med få mål. Kampen i aften dementerede alt det. Det kunne være blevet både 8 og 9-2, og ingen ville kunne have indvendt noget imod det. Høgene vandt skudstatistikken 32-18, kampen 5-2 og samtidigt sendte man et voldsomt signal om stor styrke. Hold da op for en sejr.