HockeyNyheder

Kvindehockey: USA truer med boykot

USA og Canada er to af de absolut største hockeynationer. Ikke blot inden for mændenes rækker. Også kvinde-ishockey er stort i både USA og Canada. Det understreges af at holdene har mødt hinanden i finalen hvert eneste år til VM. Men sådan bliver det måske ikke i år.

Ishockeykvinderne fra USA har de seneste tre år vundet VM-guldet. I slutningen af denne måned, har USA så mulighed for at vinde VM-guld for fjerde gang i træk. Hvis altså de selv vil.

På trods af en masse sportslige succeser, så er det ikke just god stemning som præger truppen. Mens NHL-stjernerne ikke har nogle problemer med at finansiere deres luksus-liv, så er virkeligheden en helt anden for de kvindelige ishockeyspillere. Til New York Times giver spillerne, nemlig udtryk for, at den løn de får, ikke engang er nok til at de kan leve for de penge. Af den grund truer flere spillere på det amerikanske landshold nu med et boykot.

“Alt hvad vi beder om er en normalløn, som vi rent faktisk kan leve for. Vi har repræsenteret vores land med værdighed, og fortjener at blive behandlet retfærdigt og med respekt.”

  • USAs kaptajn for kvindelandsholdet Meghan Duggan til New York Times

En landsholdskamp i december mellem USAs kvindelandshold og Canadas kvindelandshold, blev overværet af omkring 3.300 fans.