Jonas Baltzer Madsen

Kampreferat af Odense - Frederikshavn

Der var lagt op til et brag af en kamp da 2 af de tidlige ”top hold” i ligaen mødtes torsdag aften i Bryggeriet Vestfyn Arena. Og de kampklar Bulldogs supportere var i den grad klar da pucken blev smidt i 1. periode! Odense kom fantastisk og hurtigt fra start, med 4 hurtige forsøg på en velspillende George Sørensen. Det så fremragende ud og Odenseanerne fik hurtigt et smil på læben. Men det var måske for hurtigt, for efter det første minut med Bulldogs i kontrol faldt alt fra hinanden. Spillere væltede, pasningerne endte på bladene af White Hawks’ stave og de måtte kæmpe lidt ekstra for at få erobret pucken tilbage hvilket senere kunne ses på energiniveauet.

Frederikshavn spiller et dominerende spil og får spillet sig frem til nogle gode chancer og pludselig går det hele stærkt. Frederikshavn får trukket en udvisning på Rasmus Bjerrum. 18 sekunder senere fører White Hawks 0-1 med Robin Bergman som målscorer. Næsten 1 minut senere får Sean Wiles sat pucken ind bag George og stillingen og publikums humør ændres. Troen kom tilbage, men igen for tidligt. Blot 16 sekunder efter en kort Bulldogs forløsning, scorer Adam Miller et flot mål. Spillet er stadig stærkt domineret af et veloplagt White Hawks hold. Martin Larsen får lavet en farlig tackling og ryger i straffeboksen i 2 minutter for bording. Den chance udnytter Frederikshavn og scorer periodens sidste mål til 1-3.

2. periode starter bedre for bulldogs og de viser en smule mere initiativ og klarhed. De kommer godt med og får spillet sig frem til et par chancer, og får også pucken i mål med lidt held fra usandsynligheden af puckens sjove hop på isen. Men ikke desto mindre får de pucken i mål og reducere stillingen til 2-3 som giver lidt liv tilbage på holdet. De følgende minutter er meget lige, begge hold kommer frem til chancer, men det er tydeligt at se at det stadig er White Hawks der har styringen. Midt i 2. periode kommer Adam Miller igen på måltavlen med endnu et mål som går igennem benene på den forholdsvis unge Tadeas Galansky.

2 minutter efter var det tid til Odenses sidste mål i kampen. I powerplay får Odenses første kæde spillet godt sammen og får lagt den ind i nettet. Målscoren var den svenske back Joakim Nettelbladt som blev assisteret af Ryan McDonough og Dale Mitchell.

I slutningen af 2. periode ligner det at alle er hårdt ramt og har brug for en seriøs pause. Men den får Odense taget for tidligt og bliver overramlet af nogle stadig friske White Hawks spillere som får scoret endnu et mål inden perioden ender ud.

3. periode er fyldt med stridigheder og uoverensstemmelser mellem hjemmeholdet, gæsterne og dommerne. White Hawks får scoret et hurtigt powerplay mål. Resten af tiden er fyldt med turn-overs, tacklinger og få chancer.

Slutningen af perioden går i ”NHL-mode”, Dale Mitchell kommer op og skændes med Christian Steiner Kristiansen og en dommer kommer i mellem dem, der bliver skubbet lidt frem og tilbage mens der bliver råbt. Pludselig får Dale Mitchell et slag midt i ansigtet som sender ham ned på isen, hvilket tænder ham fuldstændig, han får rejst sig op, smidt handskerne og prøver at komme til ham så de kan slås. Dommeren slipper og lader dem gå en omgang. Slag bliver delt ud til begge og ender på isen med Dale oven på Christian. Begge spillere bliver naturligvis sendt i bad, men det der forundre mange er at kun Dale Mitchell får en match straf? Hele aftenen har Bulldogs og supporterne følt at dommerne har været efter dem. Odenses fik tildelt 14 udvisninger, hvor Frederikshavn fik 5.

Der er selvfølgelig delte meninger og mange af dem bliver delt på metal ligaens Facebook side.

Alt i alt en fin kamp fra Frederikshavns side af, med godt sammenspil og nogle gode afslutninger der resulterede i en masse mål.

[caption id="attachment_44341" align="alignleft" width="505"]© Photo: M. Andersen © Photo: M. Andersen[/caption]