Jesper Larsen

Ingen mål i taktisk lokalopgør

Pokalsemifinale kan være ret stort i dansk ishockey. Men når de to nordjyske rivaler, Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates, står over for hinanden, bliver det mere end stort. Håneretten og æren var på spil. Og man mærkede det på en intens, nervøs og ret anspændt stemning i Scanel Hockey Arena i timerne op til kampen. Aalborg Pirates har vundet to gange i Frederikshavn i denne sæson. Til gengæld har White Hawks vundet begge opgør i Aalborg. Man kan godt kalde det en underlig form for service over for sit hjemmepublikum, men ikke desto mindre har begge hold haft svært ved at udnytte fordelen af at være på egen is. Det store spørgsmål var naturligvis, om dén historie skulle skrives om i aften.

Det er egentlig meget normalt, at et hjemmehold kommer stormende ud og er interesseret i at sætte sine gæster under et gevaldigt pres. Man kan tage brodden af en hel del, hvis man kommer tidligt foran. Indledningen på aftenens opgør pegede dog i helt andre retninger. Høgene fik en helt elendig start. Første faceoff blev tabt, og straks var pucken nede i frederikshavnernes zone. Og det er ikke for meget sagt, at den stort set opholdt sig her de næste knap tre minutter. Hjemmeholdet kunne ikke få noget som helst til at fungere, og man måtte blandt andet sende pucken til icing flere gange. Der kunne være kommet en udescoring, men Thomas Lillie i White Hawks-målet fik fat i en del, og nogle af Pirates´ afslutninger var upræcise. Aalborgenserne førte en overgang skudstatistikken 7-2. Men som tiden skred frem, åd høgene sig ind i affæren, og da Julian Jakobsen efter tolv minutters spil fik en udvisning for tripping, fik man sat et ret fornuftigt powerplay op, hvor der var bud efter en kasse. Man fik affyret flere skud, og Colin Vock var eksempelvis tæt på med en signaturdribling. Men Roman Quemener i Pirates-kassen kan sin gebet, og der skal noget til at passere ham. Trafik foran mål, præcise afslutninger, resolut erobring af returer. Den slags. White Hawks vandt skudstatistikken 10-7, men ingen scoringer i de første tyve minutter.

Det hører til sjældenhederne, at 40 minutters ishockey ikke resulterer i en scoring. Men det blev tilfældet i aften. Det hele var en taktisk forestilling, og begge hold havde stort fokus på det defensive arbejde. Man tillod ikke hinanden ret meget, og man forsøgte at være disciplinerede. Af den grund kom en stor del af de skud, der blev sendt afsted mod Thomas Lillie i hjemmeholdets mål og Roman Quemener i Pirat-målet fra kanterne, og der bliver det sjældent farligt. Og når der endelig var en retur, der kunne følges op på, var forsvarsspillerne konsekvent først og fik afværget situationen. Den midterste periode bød på tre udvisninger. To til White Hawks og en enkelt til Pirates. Ingen af de tre overtalssituationer blev for alvor farligt. Periodens klart største chance tilfaldt Jeff Ulmer, der fik sendt et skud afsted efter en god pasning fra bag mål. Men igen viste Quemener, at han er god. Han reagerede lynhurtigt og klarede med benskinnen. Men ingen mål, og havde der været tale om en boksekamp, ville man nok have sagt, at Pirates var foran på point. Skudstatistikken var i hvert fald i deres favør. Den sagde 18-15.

Den tredje periode adskilte sig ikke væsentligt fra de to første. Begge hold havde sine perioder, men det kneb med at udnytte mulighederne, når de endelig var der. Efter otte minutters spil troede man dog, at målet var faldet. Pirates scorede og jublede, men dommeren havde set en offside i målfeltet, og så var der ikke mål alligevel. I slutningen af perioden fik White Hawks en gylden mulighed for at vinde. Man fik en 5 mod 3 overtalssituation, men trods mange skud, lykkedes det ikke. White Hawks og Pirates spiller helt usædvanligt 0-0. Returopgøret i Aalborg lørdag aften bliver en gyser.