Det læser de besøgende på HOCKEYMAGASINET lige nu

Thomas

Indiskutabel Rungsted sejr

Artiklen venligst udlånt af Hvidovre Icefighters:

Der blev drømt om et brag af en sæsonstart, da Hvidovre og Rungsted tørnede sammen i Frihedens Idrætscenter. Til trods for den åbenlyse forskel med Hvidovre i 1.division og Rungsted i Metalligaen, huskede mange nok tilbage på de tætte kampe mod Gentofte i finaleserien i sidste sæsons 1.division, hvor der var spænding til det sidste, jubel og forløsning på lægterne. Sådan skulle det ikke blive her til aften.

Hvidovre startede ellers godt ud, var skarpe i defensiven, hvor Rungsted blev holdt til afslutninger fra svære vinkler. Desværre blev det en 1.periode med mange udvisninger til begge hold, der skulle vise sig kostbare for Hvidovre. Dommerne fandt frem til hele 7 udvisninger i de første 20 minutter, og det var for mange. Ingen af holdene spillede svinsk, og de småting, der blev skabt overtalsspil som følge af, burde i flere tilfælde være set igennem med. Rungsted viste i overtal deres klasse, da de først bragte sig foran 1-0 efter en styring tæt under mål, og senere gjorde det til 3-0 på et hårdt skud fra blå linie. I mellemtiden havde en dårlig pasning fra Steffen Schultz bag Hvidovremålet ført til Rungsteds 2-0-føring. Dermed var der ikke længere meget, som talte for en overraskelse, da spillerne skøjtede i kabinen til den første periodepause.

Og det var desværre også tydeligt, at Rungsted ikke havde tænkt sig at slække på arbejdsindsatsen i 2.periode, som nok havde været nødvendigt, hvis bare der skulle være en minimal chance for et comeback. En udvisning til Daniel Engelsmann – som i øvrigt var helt i orden – blev prompte udnyttet, da den tværpasning, der splittede Hvidovres undertalsboks ad, blev trukket op i målet og sørgede for 0-4. Overtalsspillet havde igen vist sin betydning, og det skulle blive endnu mere åbenlyst, hvordan man ikke vinder i ishockey, for Joel Johansson scorede igen i powerplay, denne gang til stillingen 0-5, Rungsteds fjerde mål i overtal. Til glæde for størstedelen af tilskuerne lykkedes det Christoffer Cramwikt at liste en puck ind bag Zane Kalemba i gæsternes mål, der ellers ikke havde haft alverden at se til. Inden perioden var omme, havde Anders Feddersen med sit andet og Rungsted sjette mål sørget for 1-6 inden slagtes sidste omgang.

3.periode bød på et mere jævnbyrdigt spil. Hvidovre fik især de sidste 10 minutter af kampen bidt sig alvorligt ind i opgøret, som selvfølgelig for længst var afgjort. Men nede med fem mål blev der stadig blokeret skud og ydet et tapper indsats. Glædeligt var det derfor også, at der faldt en belønning, da Carsten Winther efter stærkt forarbejde fra hjemvendte Christoffer Pedersen, hamrede pucken i kassen til 2-6. Der var bud efter yderligere en reducering, men det blev ved lige ved og næsten, og dermed kunne Rungsted tage hjem med en tryg og fortjent sejr i bagagen.

Konklusionen på kampen må være glasklar. Hvidovre var helt som ventet overmatchede på stort set alle parametre mod Rungsted. Og det blev tydeligt i især powerplay, hvordan dygtige udlændinge og nogle danskere med mange ligakampe på bagen helt naturligt gør en stor forskel. Når det så er sagt, endte kampen 2-2 i spillet fem mod fem; dét er i den grad værd at tage med. Formen hos hjemmeholdets spillere holdt til 60 minutter, der var sågar luft til at vinde 3.periode. Nok gik Rungsted ned i kadence, men at tage vare på den håndsrækning kræver bestemt også karakterstyrke. Sæsonen er skudt i gang, og resultatet her, det skal der ikke lægges for meget i. Der er en slags revanchemulighed allerede på onsdag, hvor Rungsteds 2.hold kommer på besøg – de kan passende få en over nakken