HockeyNyheder

I fædrenes fodspor

Hele syv af de ni danske NHL-spillere, har en far, som har spillet for det danske ishockeylandshold.

De syv spillere med fædre, som tidligere har spillet for det danske landshold er følgende:

  • Frans Nielsen, Detroit Red Wings (Frits Nielsen).
  • Jannik Hansen, San Jose Sharks (Bent Hansen).
  • Lars Eller, Washington Capitals (Olaf Eller).
  • Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs (Ernst Andersen).
  • Nicklas Jensen, New York Rangers (Dan Jensen).
  • Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets (Heinz Ehlers).
  • Oliver Bjorkstrand, Columbus Blue Jackets (Todd Bjorkstrand)

Frits Nielsen fortæller, at Frans ikke har været i tvivl om, at han ville spille ishockey. Selvom han var god til ishockey, så tror Frits også, at Frans kunne være blevet en god golfspiller.

“”Jeg tror, han hele tiden har vidst, hvad han ville. Han har aldrig været medlem af en fodboldklub som de fleste drenge. Det var ishockey og gadehockey, han gik op i. Senere fik han interesse for golf og spillede sammen med Peter Regin og sin lillebror Simon. Frans har et godt boldøje. Jeg tror, han kunne være blevet en god golfspiller, hvis det var dét, han var startet på.”

  • Frits Nielsen om Frans Nielsen til IIHF

Mens der måske ikke var megen tvivl om at Frans Nielsen skulle blive ishockeyspiller, så var situationen anderledes for Jannik Hansen. Bent Hansen fortæller til IIHF, at Jannik skiftede meget mellem ishockey og fodbold, men endte som bekendt med at vælge ishockeyen frem for fodbold.

”Selv om vi syntes, at Jannik skulle lære at løbe på skøjter og havde ham med i ”Kostalden” i Rødovre som to-tre-årig, lå det ikke i kortene, at han skulle blive ishockeyspiller. Han stoppede allerede som fire-årig og begyndte at spille fodbold, som han var utrolig glad for. Da han var seks, ville han godt spille ishockey igen, men så stoppede han igen og gik over til fodbold. Sådan svingede det frem og tilbage.”

  • Bent Hansen om Jannik Hansen til IIHF

Artiklen er skrevet af ishockeyskribenten Peter Fredberg inde på IIHFs hjemmeside, som en optakt til at VM i ishockey kommer til Danmark i 2018. Hvis man ønsker at læse om hvad Ernst Andersen har at sige om Frederik Andersen, eller hvad Olaf Eller har at sige om Lars Eller, så kan man læse hele artiklen inde på IIHFs hjemmeside ved at klikke her.

VM I 2018 bliver spillet i Boxen i Herning samt i Royal Arena i København.