Sabine Egholm Jensen

Høj intensitet og en hjemmebanefordel på spil

Esbjerg Energy og Frederikshavn White Hawks trådte ind i et højt jublende og et godt fyldt Granly Hockey Arena tirsdag aften. Og Esbjerg Energy trådte ind til kampen, med en udebane sejr og en nyligt vundet hjemmebane fordel i ryggen. Spørgsmålet var bare om de nu kunne holde føringen eller om Frederikshavn ville få udlignet serien.

Esbjerg Energy virkede til at komme bedst fra start, indtil et par fejl gav Frederikshavn White Hawks nogle gode chancer for at få skudt på mål. Et nordjysk hold der hurtig genfandt fart i skøjterne og gå på mod, som formåede at udnytte Esbjergs små fejl, de først to til at forsøge var Mathias Bau og Steffen Frank, to store drenge der tonsede mod Nicolaj Henriksen i målet, dog i første omgang ugen held og forhindret af en spiller i gult.  Det skulle vise sig at være en gentagende historie igennem hele perioden, at fejl afgjorde puckbesiddelse og skabe store chancer for begge hold. Esbjerg Energy fik lagt et kæmpe pres det sidste minut af 1. periode, dog uden held. Man kunne næsten fristes til at sige, at det lignede en kamp de kunne have spillet i starten af sæsonen, en hvor alle chancer var der, men pucken bare ikke ville i mål.

Imellem 1. og 2. periode blev U17 drengene, der har været danske mestre siden i søndags, hyldet med råb og sange af de 2888 fans som havde fundet vej til Granly Hockey Arena tirsdag aften.

Efter en stille 1. periode, begyndte tingene at gå stærkt. Der kom langt mere fart i skøjterne på begge hold og intensiteten var på højeste blus. Den høje fart betød også at det var nemt at presse hinanden til at begå fejl, dette lykkedes dog mest for gæsterne. Halvt inde i kampen skulle det lykkedes at få hul på Nicolaj Henriksen, og Kristoffer Lauridsen scorede til 0-1. Der fik Frederikshavn endnu mere blod på tanden og lagde et hårdt pres. Hvilket hurtigt betød at de bragte sig yderligere foran 0-2, målet blevet scoret af Nick Olesen, et mål der blev scoret mens Thomas Lillie blev skiftet ud med en markspiller, fordi Phillip Bruggisser havde tilegnet sig en udvisning. Et presset Esbjerg Energy, blev endnu mere presset da Jared Knight med knap 1.5 minut tilbage af perioden fik 2 min, tripping. Det skulle dog vise sig at et godt boxplay skulle ende ud i at Tyler Fiddler med blot 4 sekunder tilbage af perioden med en halv friløber kunne bringe Esbjerg Energy tilbage i kampen 1-2. Esbjerg Energy startede 3. periode i undertal.

Spillet fra 2. periode fortsatte, og op til flere chancer blev reddet af enten en markspiller eller Nicolaj Henriksen og Thomas Lillie. Men selv ligaens stærkeste trio Ryan Martindale, Jordan Knackstedt, Brock Nixon og den målfarlige Kristoffer Lauridsen skulle kæmpe for at få hul igennem og få skudt på mål. En udvisning til Nick Olesen, giver hurtig hul og Phillip Bruggisser sendte en slagskud mod målet og fik udlignet 2-2. Dog skulle der kun en enkelt lille fejl til før målfarlige Kristoffer Lauridsen fik hul og efter knap 40 sekunder fik bragt Frederikshavn White Hawks foran endnu engang. En time out, og en sidste krampetrækning fra Esbjerg Energy som erstatter Nicolaj Henriksen med en mark spiller, i et sidste forsøg på endnu engang at få udlignet, det lykkedes aldrig og Frederikshavn White Hawks havde lige pludseligt ikke så lang en tur hjem fra det vestjyske med en sejr i bagagen og en genvundet hjemmebane fordel i hus.

Man of the Match: Anders Krogsgaard

Kampen i tal
Tilskuere:  2888

Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)

30:00     0-1     Kristoffer Lauridsen 15 (Mathias Bau 50, Steffen Frank 60) EQ

32:05     0-2     Nick Olesen 95 (Sebastian Bergholt 13, Mathias Bau 50) EQ

39:56     1-2     Tyler Fiddler 90 (Brock Nixon 19) SH1

53:18     2-2     Phillip Bruggisser 7 (Ryan Martindale 77, Jordan Knackstedt 5) PP1

53:56     2-3     Kristoffer Lauridsen 15 (Steffen Frank 60, Sebastian Bergholt 13) EQ

Udvisninger: 4-8 (0-4, 4-2, 0-2)

Skudstatistik: 25-20 (9-3, 8-7, 8-10)

Timeout:  EE 58:42

[caption id="attachment_54833" align="aligncenter" width="500"] ©Photo:M.Andersen[/caption]