Carsten Vejergang

Hattrick af Miller, da White Hawks vandt.

De nordjyske ishockeyfans bliver forkælet i disse dage, med tredje lokalopgør – på bare 5 dage. Det er blevet tid til nyt opgør i Scanel Hockey Arena mellem White Hawks – Pirates. Det er et meget vigtigt opgør der venter – med 1-1 efter de første to opgør. Spændende bliver det, om vi får mere fysisk ishockey, end vi havde sidst de spillede i Frederikshavn. I søndagens kamp i Aalborg, var der mere gang i sagerne, og det begyndte at lige slutspils ishockey, med mere fight.

White Hawks har Mathias Bau tilbage, men nu er Lasse Lassen så ude hos de hvide. Pirates må se bort fra Christian Nordentoft og Anders Thode.

Der er for alvor kommet gang i kvartfinaleserien, og der blev fightet af et godt hjerte fra begge mandskaber. White Hawks vandt kampen 3-1, og der var 1710 tilskuere i Scanel Hockey Arena, som var vidne til et drama, med masser af chancer i begge ender, og med to keeper i høj klasse, som viste storspil. Adam Miller lavede Hattrick for tredje gang i White Hawks-trøjen, og viste lige, at han er i slutspilsform, hvis der skulle være nogen, der er i tvivl -det samme må man sige om Joe Fallon, som storspillede i målet, men der blev arbejdet hårdt for sejren over hele linjen. Hos Pirates blev der ligeledes arbejdet hårdt, men det var bare ikke nok.

1.Periode:  En rigtig fin periode, hvor gæsterne startede bedst, med en kæmpe chance til Alexander B Jensen, men Fallon diskede op med en redning. Pirates spillede frisk til, og gjorde mange ting rigtige, men tog også lidt tåbelige  udvisninger. White Hawks havde fire powerplay, og selv om der blev afsluttet mod Mustukovs, så klarede den lettiske keeper – de få chancer hjemmeholdet havde. En enkel gang var Mustukovs væk, men Colin Vock fik ikke styret pucken i et åbent mål.

Der blev gået til den, og helt klart – kan man se, at de to hold mødes for tredje gang på fem dage. Der er mange små kampe rund på isen, hvor spillerne hele tiden forsøger at tirre hinanden. Det lignede en periode uden mål, men så tog Adam Miller sagen i egen hånd, og kørte ind ude fra banden, og satte 1-0 ved nærmeste hjørne efter 19:59.

1. Periode: Pirates måtte igen have en mand ud i starten af perioden, og her fik hjemmeholdet så endelig udbytte af det. Det var ikke et typisk powerplay, men et hurtigt opspil, hvor Colin Vock fandt Adam Miller, som hurtigt trykkede af, og øgede føringen til 2-0 efter 23:09. Sebastian Ehlers var tæt på at bringe Pirates på tavlen, men Fallon stod godt placeret i målet. White Hawks havde godt styr på det ellers i det første kvarter af periode, og pressede til tider gæsterne godt i deres zone, men Mustukovs stod flot i Pirates-målet.

I modsatte ende hos Joe Fallon brændte det på, og aalborgenserne fik tilspillet sig store chancer, men det var især i de sidste 5 minutter af perioden, hvor gæsterne pressede på.

Med til historien om anden periode, blev Kyle Bushee fra Pirates ramt af et hårdt skud på foden af Robin Bergman, og måtte hjælpes ud, men kom stækt tilbage.

3.Periode:  En fight i tredje periode, hvor White Hawks skulle ud og forsvare to måls føringen, og det gjorde de udmærket. De spillede måske ikke sikkert i egen zone, og gav mange chancer, men Joe Fallon storspillede i målet, og har helt klart steppet op her i kvartfinalen. Det var utrolig tæt i perioden, og Pirates kæmpede med alt hvad de havde. Et godt eksempel er Tommy grant, som jeg var efter i første kamp, for at være opgivende, men her i denne kamp, har han for alvor fået kampgejsten tilbage. Pirates fik reduceret, efter en afslutning fra Matt Francis, kunne Sebastian Ehlers let slå en returpucken ind bag Fallon, efter 56:22, så 2-1, og en fornyet spænding i slutningen. White Hawks fik dog afværget Pirates, og Mustukovs forlod målet, for nu skulle de satse med 6 mand, men her fik de aldrig truet hjemmeholdet, og så kunne Adam Miller score i tom kasse fra egen zone efter 59:06 til 3-1, som blev slutresultatet.