Sophie Hein

Gentofte sendte Herlev hjem med et brag!

Gentofte Stars hentede sikkert sin første sejr i sæsonen. Efter tre kampe med nederlag, på trods af ellers godt spil, fik Stars sat ørnene til tælling i dagens hjemmekamp. Det var ikke Gentoftes teknisk flotteste kamp, men klart den mest effektive, som de spillede i dag.

Første periode startede ud med et gentofteovertag. Drengene synes at have lært fra de andre kampe, hvor de ikke har været 100 % på fra start, for det var de i den grad i dag, hvor Herlev de første 10 minutter, kun fik et enkelt brugbart angreb igennem. Gentofte havde flere skud på mål, og efter ca. 7 spillede minutter, bragte Gentofte sig foran med et powerplaymål af #16 Dominik Kadura assisteret Lauri Karmeniemi og #71 Artem Iossafov. Her viste vores udlændinge deres værd én ud af mange gange i denne kamp. Udvisningen blev givet til #8 Sonny Hertzberg efter 5 minutter, og Gentofte scorede altså bitre 3 sekunder før udvisningens udløb.

Små tre minutter efter første scoring fik Gentofte en godt angrebsspil op og køre i Herlevs zone, og efter #65 Emil Møller-Rasmussen brændte sit første skud, gjorde han, som alle bør efter bogen, og løb på returen. Dette bar frugt, og Gentofte var nu foran med en tomålsføring. Her kaldte Herlev sin time-out, og træneren må have sagt de helt rigtige ord, for efter time-outen steppede Herlev op i gear, og fik lagt et større pres på Gentofte. I sidste halvdel var der ikke et hold som direkte dominerede, men Herlev fik mere ud af deres spil.

Efter første periodepause, kom Herlev på isen, som var det en ny kamp. De bedste spillere ved, at man er nødt til at tænke, at man starter fra 0, hvis man vil ordentligt ind i næste periode, og her viste Herlev deres gode moral, og formåede at overtage meget af spillet i denne periode, hvor vi virkelig fik brug for vores nye målmands egenskaber. trods af dette, var det dog stadig som om, at holdene ikke helt fik et flow i deres spil.

Ca. 13 minutter inde i anden periode, og uden at det er lykkedes Herlev at score på deres mange chancer, fik Herlev igen en udvisning. Denne gang til #65 Kasper Bruun, der fik 2 minutter for en tripping. Gentofte udnyttede endnu engang deres powerplay, hvilket vi ikke har været så gode til i de andre kampe, og scorede denne gang til 3-0. Denne gang blev målet scoret af #27 Jeffrey Terrminesi, assisteret af #71 Artem Iossafov. Iossafov stod skåt til højre for målmanden, og skyder til en redning. Pucken ryger ud til venstre, hvor Terrminesi stod klar og skød den i mål på returen, før målmanden nåede at skifte side. Endnu et bevis på, hvor vigtigt det er at udnytte returerne.

På trods af flere Herlevchancer, kunne de bare ikke få pucken ind bag Seppänen, som havde nogle ganske flotte redninger. Kort før slutningen på anden periode scorede Gentofte deres fjerde mål, og selvom man aldrig i ishockey må forudantage en sejr, så begyndte man som tilskuer at få en god mavefornemmelse. Ved dette mål lavede #16 Dominik Kadura en flot tværpassning før midterlinjen til #4 Yannick Vedel. Vedel tog den med fra blue line, kørte ud på kanten og satte et flot slagskud direkte i det lange hjørne. Et lille minuts tid mere, og Gentofte gik til anden periodepause med en føring på 4-0.

Tredje periode var en meget svingende periode. På trods af at være bagud med fire mål, må man give Herlev cadeu for både deres figthergen og deres moral i kampen. Selvom tendensen godt kan være, at antallet af svinestreger stiger, når man er meget bagud, synes man ikke at se dette hos herlevholdet, der spillede en pæn kamp. Spillet svingede meget frem og tilbage, og der var igen ikke rigtigt nogle af holdende, som fik gang i et flydende spil. Herlev havde igen flere chancer, men som gennem hele kampen, var Gentofte bedre til at udnytte deres, og skulle man sige, at der var et hold, der havde et overtag i denne periode, så må Gentofte få titlen som den dominerende. Ca. 7 minutter før kampens slutning bragte et af Gentoftes nye indkøb sig på tavlen. Det var denne gang #21 Roberts Jekimovs der fik hjælp fra to af vores spillere fra sidste år, nemlig #50 Luis Blak Olsen og #61 Mads Linke. Blak Olsen spillede pucken ude fra banden til Jekimovs, der tog pucken sidlæns med videre ind foran mål og med baghånden satte pucken direkte op i nettaget.

To minutter før kampens udløb var Emil Møller Rasmussen først på pucken i Herlevs zone, hvor #10 Lukas Lundvald Nielsen kommer løbende efter, og sætter en tackling i ryggen på Møller Rasmussen. Denne straf giver som kendt en 2+10, og #65 Kasper Bruun skulle altså sidde holdstraffen på to minutter. Kun 20 sekunder fik han lov at sidde i boksen, før Gentofte scorede det sidste mål i kampen til stillingen på hele 6-0.

Endnu engang var det #21 Roberts Jekimovs denne gang assisteret af #11 Matus Rais og af #61 Mads Linke. Linke spillede pucken fra hjørnet op til Rais, der var placeret på blue line. Rais spillede pucken modsat videre til Jekimovs, der ved en firsttimer satte pucken i mål til slutstillingen 6-0. Roberts afsluttede sin firsttimer i et elegant styrt.

Skudstatistikken endte 40-33, altså kan der her også ses, at Herlev har haft en del chancer.

Alt i alt var det en kamp hvor vores udlændinge virkelig fik vist deres værd. Teemu Seppänen formår at vise sit værd igen og igen, især en dag som i dag, hvor han og resten af holdet formåede at holde nullet, på trods af hele 33 skud imod dem. Selvom stillingen måske taler imod, er Herlev ikke et hold, som er langt under Gentofte rent spillemæssigt. Gentofte var bare rigtig effektive ved deres chancer i dag, og spillede lige dét bedre. Kampen her bevidner at Gentofte lader sig gå ned af et par nederlag, og at de rent faktisk er et hold, som godt kan komme med i slutspillet i år.