Der var lagt op til en tæt affære i SE-arena denne fredag aften og det blev det resultatmæssigt også.

1.periode kom igang og holdene lige skulle føle hinanden lidt på tænderne.
Der var højt tempo på fra start, men allerede efter 1.15 blev der stille hos hjemmepublikummet.
Bretton Stamler lavede en interference på SønderjyskE's topscorer Harrison Reed, som medførte at Reed kørte direkte i omklædningsrummet, men de kunne ånde lettet op efter 10 min, hvor han igen var tilbage på den SønderjyskE bænk.
Sønderjyderne fik langsomt oparbejdet et solidt spilovertag og satte Thomas Lillie i White Hawks målet på flere store prøver, men ind ville pucken ikke.
Et forsvarkiks og en Elias Granath der ikke var hurtigt nok oppe i fart, resulterede i at Colin Vock løb fra Granath og scorede hos Kasper Krog i det SønderjyskE mål.
Målet gav Frederikshavn momentum og sønderjyderne, der virkede rystet i et par minutter, fik sig atter arbejdet ind i kampen selv om sløset forsvarsspil resulterede i et stolpeskud hos Kasper Krog.

Perioden sluttede 1-0 til Frederikshavn. Måske ikke fortjent efter spil og chancer, men Frederikshavn er knivskarpe i øjeblikket og skal ikke have meget plads før de er farlige. Især kæden med Vock, Mosienko og Bau ser skarp ud.

Frederikshavns træner Mario Simioni må have talt med store ord til sit hold i periodepausen, for det det var et forvandlet White Hawks der kom på banen til 2. periode.
En hurtig spilvending af SønderjyskE's Kim Lykkeskov og en aflevering til Thomas Spelling der med et håndledssvirp kunne udligne til 1-1 satte for alvor gang i publikum, men Frederikshavn gav ikke slip og efter små 5 min gav et pres en løs chance til Nick Olesen som han kynisk udnyttede og så stod der 2-1 til nordjyderne.
Men Frederikshavn var ikke færdig og pressede hårdt på og et flot gennemspillet angreb sluttede med en hård pasning fra Tönjum, som Joachim Linnet kunne rette af og så stod der pludseligt 3-1.
SønderjyskE var sendt til tælling.
Frederikshavn var det meste af perioden et skøjtetag foran sønderjyderne, selv om et sønderjysk powerplay resulterede i både et stolpeskud og et på overliggeren, så var det en fortjent 3-1 føring Frederikshavn kunne gå til pausen med.
Endnu en periode i et højt tempo og helt som SønderjyskE's cheftræner Dan Ceman spåede, så var det tæt "playoff style" hockey der blev spillet i de 2 første perioder.

3 periode kom igang og det var hurtigt klart at Frederikshavn havde trukket sig en anelse tilbage, hvilket jo var helt forståligt taget deres 3-1 føring i betragtning.
2 stolpeskud blev det til i perioden for SønderjyskE, men det var en aften hvor Lillie stod godt og marginalerne på ingen måde var med SønderjyskE.
Perioden var ikke nær så intens som de 2 forgående perioder.
Selv om SønderjyskE havde sine momenter i 3 og sidste periode, så sad man hele tiden med fornemmelsen at Frederikshavn havde en anelse mere at give af.

Frederikshavn virker i øjeblikket brandvarme. De arbejder stenhårdt, pasningsspillet sidder lige i skabet og kunne her til aften begynde den lange bustur hjemad med 3 fortjente point.
Thomas Lillie i Frederikshavner målet havde så absolut også en rigtig god aften.

SønderjyskE fik ikke udnyttet overtallet af chancer i 1 periode og med 6 stolpe/overligger skud, så var de små marginaler på ingen måde med SønderjyskE.
Det virkede som om SønderjyskE lige nu betaler prisen for diverse skader. Frederikshavns pasningsspil var ganske enkelt bedre end sønderjydernes.

SønderjyskE – Frederikshavn White Hawks 1-3 (0-1, 0-2, 1-3)

16:19 0-1 Colin Vock (Luka Vidmar, Mathias Bau Hansen)
21:00 1-1 Thomas Spelling (Kim Lykkeskov)
26:44 1-2 Nick Olesen (Joachim Linnet, Jens Henrik Tönjum)
28:56 1-3 Joachim Linnet (Jens Henrik Tönjum)