Finn Faigh

Fortjent sejr til Aalborg, efter flot fight.

Aalborg Pirates tog søndag eftermiddag i mod ærkerivalerne fra Frederikshavn, i en hjemmekamp hvor hjemmeholdet havde alt at vinde, og ikke meget at tabe, for uanset om man lidt nordligere på ønsker det, eller ej, så er Frederikshavn White Hawks kæmpe favoritter til at slå aalborgenserne ud i årets kvart-finaler.
Frederikshavn White Hawks har på papiret et langt bedre hold, samt er bredden hos White Hawks betydelig bredere, end hos aalborgenserne.
Lad mig straks sige, det blev en fantastisk kamp, set med aalborgensiske briller, mellem de to mandskaber, intensitet, hårde nærkampe, fight, tempo, masser af målchancer, og to fremragende målmænd, og efter næsten fire hæsblæsende, og ikke mindst nervepirrende perioder, kunne Aalborg Pirates helt fortjent trække sig tilbage med en 2-1 sejr, og dermed har aalborgenserne, noget overraskende for mange, dog ikke undertegnede, udlignet denne kvart-finale serie til 1-1.

1. Periode:
Gæsterne fra Frederikshavn startede kampen klart bedst, og dominerede så godt som hele første periode, de var hurtigere på skøjterne, der var fight og vilje hos gæsterne, og man mærkede tydeligt, at dette her, det ville White Hawks bare, mens hjemmeholdet virkede langsom og nervøse, der blevet lavet utallige fejlafleveringer, og der var intet der efter denne første periode tydede på, at hjemmeholdet kunne stille noget som helst op mod et velspillende frederikshavner hold, som pressede Aalborg spillerne overalt på banen, frederikshavnerne vandt ganske enkelt alle nærkampene, og det ene flotte angreb afløste det andet, men en utrolig stærk og veloplagt Ervins Mustukovs i Pirates målet tog ganske enkelt alt, og havde den ene klasseredning efter den anden, ”Moose” holdt i den grad Aalborg inde i kampen, og var chanceløs ved periodens enlige scoring.
Med ca. 1½ minut tilbage af perioden bed Frederikshavn White Hawks sig godt fast i Pirates zonen, og til slut kunne Colin Vock sætte pucken i nettet, til stor jubel for de mange fremmødte frederikshavner tilskuere.
1-0 til White Hawks efter første periode var ganske fortjent og dette kunne ingen overhovedet indvende noget i mod, måske lige bortset fra supporterne fra White Hawks som nok gerne have set en større føring, og havde det ikke været for den stærkt spillende Mustukovs, ja så havde gæsterne måske ført med 3-4 mål efter denne periode, som i den grad blev skæmmet af et dommer par der overhovedet ikke havde styr på begivenhederne, og både Jan Andersen som Søren Reis havde de mest mærkelig kendelser, og især her i første periode blev hjemmeholdet hårdt ramt af mærkelige kendelser, berettiget eller ikke skal være usagt, men tror ikke nogen overhovedet kunne have indvendt noget i mod, heller ikke den største White Hawks support, hvis der også var blevet givet et par ekstra udvisninger til det gæstende hold.

2. Periode:
Hvad der lige skete i pausen med Aalborg spillerne forbliver nok en gåde?
Om det var Pirates træner Paul Thomson der havde talt med store bogstaver, eller om det var Aalborg spillerne der havde givet sig selv en skideballe er stadig det store spørgsmål, men en ting er i hvert fald sikker, det var et helt andet hjemmehold der kom på banen fra anden periodes start, det var nu pludselig et top motiveret hold man så, der blev nu fightet og tacklet igennem, der var kommet fart på skøjterne, og gæsterne fik på intet tidspunkt ro over deres spil, de blev ganske enkelt jagter overalt på banen, af et total forvandlet Pirates hold, og der
var rigtig gode forsøg på scoring, og begge hold havde rigtig mange chancer, og det var ikke fordi hjemmeholdet ikke havde muligheden for udligning, det havde man i den grad, men Joe Fallon i White Hawks målet havde, ligesom sin modstander i den anden ende, valgt at stå fremragende denne søndag eftermiddag/aften i Aalborg.
Aalborg Pirates var klart bedst her i denne målløse anden periode, og dermed fortsat 1-0 til gæsterne før tredje periode.

3. Periode:
Begge hold fortsatte med flot hockey, der blev fightet overalt på banen, og hver eneste puck blev jagtet, dog stadig med hjemmeholdet som det bedst spillende mandskab, og efter næsten fem minutters spil af perioden kunne jublen endelig bryde løs i Gigantium Isarena.
Hjemmeholdets topscorer Mike Vaskivuo stod pludselig helt fri foran Joe Fallon, og Vaskivuo forsøgte med små hurtige driblinger at snyde Fallon, men denne duel vandt White Hawks keeperen, men på riposten kunne Paul Mcilveen sætte pucken ind i det nu tomme mål, og 1-1.
I den resterende del af perioden bølgede spillet frem og tilbage, med store chancer i begge ender af banen, men de to keepere var bare fremragende.
Med ca. 10 sekunder tilbage af den ordinære tid blev hjemmeholdet endnu en gang ramt af en udvisning, og det var ufattelig tæt på at gæsterne i to omgange, på blot de ti sekunders powerplay, var ved at afgøre kampen, men med to pragtredninger af Ervins Mustukovs forblev det 1-1, og ved den sidste redning, blot to sekunder før slut på perioden, smed Pirates keeperen sig vandret som en anden fodboldmålmand og reddede med brystet, fremragende af den lettiske keeper.

4. Periode:
Gæsterne fra Frederikshavn startede med næsten to minutter i powerplay, nu 4 mod 3, idet der jo kun er 4 markspillere i ekstra tiden, og med den afslutning på tredje periode som gæsterne havde, ja så frygtede man en hurtig afgørelse fra deres side, men igen viste Aalborg Pirates fremragende boxplay, der blev virkelig fightet, og hele holdet gav sig nu 100%, jo hjemmeholdet havde lugtet en overraskelse.
Da hjemmeholdet igen blev fuldtallig fortsatte holdet med at spille som i både anden og tredje periode, der blev fightet om hver eneste puck, og når muligheden kom, blev pucken straks lagt ned mod White Hawks målet, og der blev virkelig kæmpet om hver centimeter på banen, og der blev fra begge mandskabers side luret på den mindste fejltagelse, og der var rigtig gode og farlige forsøg i begge ender af banen.
Ca. 13 minutter inde i overtiden blev gæsterne ramt af en udvisning, og nu var det hjemmeholdets tur til at spille 4 mod 3, og dette gjorde de bedre end gæsterne.
Aalborg Pirates fik sat godt powerplay op, og det blev til rigtig gode forsøg inden pucken havnede hos Kyle Bushee som fra distancen fyrede pucken af sted, og imellem venner og fjender gik pucken i nettet bag Joe Fallon, vild jubel blandt hjemmeholdes supportere, og det var tæt på taget i Gigantium lettede, mens både frederikshavner spillere som deres supportere havde travlt med at komme ud af hallen, mens Aalborg Pirates spillerne fuldt fortjent kunne lade sig hylde af deres supportere, som med garanti, og flere til, også vil være tilstede fredag aften i Gigantium Isarena.

Næste kapitel i denne føljeton er tirsdag aften, hvor aalborgenserne igen drager mod nord, for at møde Frederikshavn White Hawks i den tredje, ud af syv mulige, kvart-finale, i øvrigt en kamp som vises direkte på Tv 2 Sport.
Næste hjemmekamp er fredag aften, hvor fjerde kamp i serien afgøres.

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks = 2-1. (0-1, 0-0, 1-0, 1-0).
Mål.: 18:16 min. 0-1 Colin Vock, ass. Rasmus Astrup & Mads Bech, 44:51 min. 1-1 Paul Mcilveen, ass. Mike Vaskivuo, 73:29 min. 2-1 Kyle Bushee, ass. Paul Mcilveen(PP1).