Johnny Ziegler

Fortjent Odense sejr i Rungsted

Odense sejrede fortjent i Rungsted Seier Capitals hule, en sikker 3-0 føring inden 3 og sidste periode, var lige ved og blive sat over styr, efter at udeholdet havde domineret kraftigt i de 2 første perioder.

Sekundviseren havde ikke nået den første runde inden Odense viste, at de var kommet til det nordsjællandske for at forsvare deres 2 plads i ligaen, et skud på tværstangen, og yderligere et nærgående forsøg blev det til. Netop som sekundviseren havde passeret første runde, kaldte Rungsted Seier Capitals Cheftræner Hellkvist timeout, en noget usædvanlig situation, lige lidt hjalp det, og blot 50 sekunder efter kunne Tarkki i RSC målet skovle skiven ud af nettet, efter at Michael Eskesen havde trykket af fra blå.

Den hurtige scoring burde have vækket hjemmeholdet, men tværtimod virkede det som et kæmpe slag i solar plexus, Odense kørte hårdt på og hjemmeholdet stod stille som en groggy bokser, der var på vej til tælling. Det ene angreb efter det andet rullede mod Rungsted målet, når hjemmeholdet endelig fik fat i pucken og skulle bygge spillet op, blev de brudt gang på gang i egen zone, den ene katastrofale pasning afløste den anden. Tendensen fortsatte i hele første periode, Odense som spilstyrende og chanceskabende, hjemmeholdet kunne slet ikke få spillet til og glide, og man havde mere end travlt med og forsvare sig, det var mere held end forstand at måltavlen kun viste 0-1 efter 1 periode.

En periode hvor hjemmeholdets indsats var på randen af det pinlige, Odense spillede en rigtig god periode og med lidt skarpere afslutninger, havde de afgjort kampen efter de første 20 minutter. At SOG kun lød på 8-11, giver måske et indtryk af en jævnbyrdig kamp, men det var ikke tilfældet!

2 periodes start var ikke meget anderledes end første, hjemmeholdet blev sat yderligere under pres af et par udvisninger først røg Mike Daugulis til afkøling for en interference, PP gav et par enkelte skud på mål, men uden at lystavlen kom på overarbejde, dernæst var det Marco Illemann der fik 2 minutter for en Holding, Odense fik sat deres PP godt op, men hjemmeholdet box holdt stand.
I samme øjeblik som udvisningen til Illemann udløber, sætter Mike Daugulis en god gammeldaws røv/hofte tackling mod Sebastian Strandberg, som for et gevaldigt tryk i banden, og desværre for Strandberg og Odense må han udgå af kampen. Mens Strandberg køre i omklædningsrummet, brokker Dale Mitchell sig en 10 minutters.

Fra udvisningsboksen kan Mitchell se at, holdkammeraterne udbygger føringen, først ved Robin Sterner som gør det til 0-2, 3 minutter senere er det Henrik Nielsen der har sidste stok på målet til 0-3 i PP.
Efter 0-3 målet, trækker Odense sig lidt tilbage, og lader hjemmeholdet komme mere ind i kampen, med mere plads og tid, bliver Rungsted spillet langsomt bedre, og spillerne virker til og få lidt af troen tilbage på egne evner. Den sidste halvdel af perioden forløber uden scoringer, til nogen af holdene.

Hvad der i første halvdel af kampen mest lignede en walkover for Hundene, og hvor de kun kan takke dem selv for ikke at have udbygget deres føring, og afgjort kampen. Var lige ved og blive dyrt, 3 periode blev spillet vendt på hovedet, nu var det hjemmeholdet der var spilstyrende, pasningerne lå på bladet, og energien var pludselig tilbage. Dette gav bonus efter 1 minut og 35 sekunder,
Joachim Holten Møller kom fri i slottet og med et håndledsskud udplacerede han Tadeas Galansky. Efter målet red hjemmeholdet videre på bølgen, og satte Odense målet under pres, et par udvisninger til Odense gav et par gode muligheder, men Tadeas Galansky stod godt placeret, og tog sig fornemt af de pucke der blev lagt på mål. Der blev dog spænding i kampen, da David Suvanto udnyttede et noget passivt Odense forsvar i tiden 53:41.
Efter reduceringen og stillingen 2-3, tog Odense timeout.

De 30 sekunders pause, stoppede ikke Rungsted offensiven, i de sidste 6 minutter pressede hjemmeholdet godt på, med 1:33 tilbage på uret erstattede man Tarkki med en ekstra markspiller, desværre for hjemmeholdet gav det ingen uddeling, Odense overlevede Rungsteds sidste offensiv, og kunne nyde hjemturen med 3 points i bagagen

I kampens sidste minutter, blev Michael T Christensen tildelt en GM for en knæ tackling på Dale Mitchell, og i samme tid fik Oliver Larsen også en GM for Roughing

[caption id="attachment_61208" align="alignleft" width="500"] ©Photo:A.Stollig[/caption]