HockeyNyheder

Femkløver ind i kampen om VM-pladserne

Pressemeddelse:

Fire nye forwards ind i angrebet hos Danmark til de kommende landskampe mod Norge. Ind kommer også DM-guldvinderen Phillip Bruggisser fra Esbjerg Energy

Efter tre kampe uden mål fik det danske ishockeylandshold endelig scoret i lørdags i Finland.
Efter et klart nederlag mod finnerne torsdag i Mikkeli, blev det endda til en 3-2-sejr efter overtid i ”returkampen” i Lappeenranta, hvor den danske kaptajn Morten Green scorede det afgørende mål. Det var den første danske sejr over Finland siden VM i 2010.

I den kommende uge gælder det to kampe mod Norge i Vojens (torsdag) og Rungsted (lørdag), og her kan landstræner Janne Karlsson med rette forvente sig yderligere offensiv styrke.
Fra Malmö Redhawks kommer Frederik Storm og Nichlas Hardt – begge med stor selvtillid og fart i skøjterne efter et flot slutspil, der først endte i semifinalen, som var Malmös bedste placering i over et årti.

Desuden er Nikolaj Ehlers som bekendt fløjet ind fra Winnipeg Jets og bringer 64 NHL-point og en gevaldig fart i skøjterne med til fjerde uge af træningslejren som henlægges til Rungsted.
Landstræner Karlsson kan også disponere over den spændende angriber Patrick Russell, der kommer fra AHL – næstbedste lag i Nordamerika – hvor han har været fast mand hos Bakersfield Condors. Russell har lagt til i fysik, og det skal blive spændende at se hans styrke på europæisk is. Han var også med i fjor, hvor han dog rendte ind i en skade og på den måde tabte sit VM-kandidatur.

Desuden kommer en ”guldhjelm” ind i truppen i form af Phillip Bruggisser fra Esbjerg Energy, der i søndags var med sikre vestjyderne DM-guldet i en fremragende femte finale mod Gentofte. Bruggisser spillede et fremragende slutspil og får altså nu muligheden for at spille sig ind i VM-truppen.

Patrick Russell støder til truppen torsdag, mens Phillip Bruggisser er klar til at træne fredag. Nicholas B. Jensen er tilbage i truppen efter at have været ”i lykkelige omstændigheder” i sidste uge.

Mathias From har symptomer på hjernerystelse efter et uheld i Finland og holdes efter protokollerne på sidelinjen i denne uge.

Det begynder at ligne et VM-hold. Der er stadig et par nordamerikanske spørgsmålstegn tilbage og et par kandidater ude i Europa, mens landstræner Janne Karlsson kan nu se konturerne af sit hold, og arvefjendeopgørene mod Norge er altid de mest intense testkampe. Ingen tvivl om, at tilskuerne i SE Arena i Vojens og Saxo Bank Arena i Rungsted kommet til at opleve fight for hver eneste centimeter på isen.

Truppen:

Målmænd:
Simon Nielsen
Sebastian Dahm
George Sørensen

Backs:
Jesper B. Jensen
Oliver Lauridsen
Markus Lauridsen
Matias Lassen
Nicholas B. Jensen
Nicolai Weichel
Mads Larsen
Phillip Bruggisser
Emil Kristensen

Forwards:
Mathias Bau Hansen
Peter Regin
Nicolai Meyer
Morten Poulsen
Kristian Jensen
Morten Green
Kristoffer Lauridsen
Morten Madsen
Steffen Klarskov
Julian Jakobsen
Patrick Russell
Nikolaj Ehlers
Nichlas Hardt
Frederik Storm