Jytte

Ét straffeslag gav Aalborg Pirates sejren

Der var godt besat på tilskuerpladserne i Gigantium i dag til kampen Aalborg Pirates og SønderjyskE. Det blev en spændende kamp med masser af intensitet, fight og straffeslag.

Ingen af holdene spillede dog op til deres bedste, og det var tydeligt, at de også spillede kamp i går. Dagens første seriøse tilbud fik sønderjydernes Steffen Frank, som generelt var meget ”på” i aftenens kamp. Så tog piraterne over med en dobbelt chance, hvor Nicolas Jensen og Francis kom i en to mod en med SønderjyskEs finske målmand, men den sidste puck endte over mål. Og kort efter var det igen Nicolas Jensen, som sendte en pasning på tværs af de lyseblås zone, hvor bror Alexander fik smækket til pucken, men Häkkinen reddede flot. Piraternes trænerteam havde rystet godt rundt på kæderne, og der gik lidt tid inden spillerne fandt hinanden, men hele første periode var præget af hurtige spilvendinger fra begge hold. Knap halvvejs i perioden havde gæsterne bidt sig fast i de rødes zone og Mustukov måtte agere sprællemand i hjemmeholdets bur.

Dagens pirat, spilleren med nummer 25 Vaskivou kunne herefter have bragt ålborgenserne foran, da han først ramte sidenettet, og sekundet efter skød han pucken tæt forbi målstregen. Og så var den igen gal i den anden ende af banen.

Vojens havde på det tidspunkt mest spil og med fem minutter igen kom de foran med 0-1, da Thomas Spelling fik pucken foran mål efter to skarpe pasninger af Lund og Galbraight. Men Piraterne svarede hurtigt igen og Vaskivou var igen alene med målmanden fra Vojens, som igen vandt duellen. Sidst i perioden fik Aalborg spillerne en overtals mulighed, og de angreb hårdt og lige på, De fik rystet Häkkinen, som fumlede med pucken. Dommerne fløjtede for blokering, selvom pucken var røget i spil igen, så chancen blev forspildt.

Anden periode blev en rodet omgang, hvor der var mange små kampe i kampen og et ikke specielt pænt spil. Mustukov blev testet med det sammen og måtte lave en farlig returpuck. Derefter blev de røde ramt af en udvisning, og sønderjyderne fik et powerplay, som de dog ikke udnyttede. Vaskivou drev pucken ind på Vojens banehalvdel og sendte et riv af et langskud af sted mod mål, men Häkkinen greb ham ud. Med 5 minutter igen af den midterste periode var den totalt pres på den finske målmand, puckene fløj om ørene på ham, men det var først få sekunder før pausefløjtet at piraterne lykkedes med at score til 1-1 da brødrene Jensen brillerede. Alexander blev målscoreren.

Da tredje og sidste periode var sat i gang, måtte Mustukov redde kastanjerne ud af ilden for de røde. De røde klarede frisag, og så var der en lidt spøjs situation, hvor piraternes Francis råbte og gestikulerede til dommerne om, at det sønderjyske hold havde for mange på isen. Den overtallige Vojens spiller ”divede” derefter hen over banden ud i spillerboksen, og forseelsen blev dømt.

Så var der skydetelt fra begge sider på finnen i de blås mål, han måtte kapitulere til en 2-1 føring til Aalborg, hvor Tommy Grant blev sat op af Nicolas Jensen. Glæden i Gigantium varede dog kun små fem minutter, fordi det så lykkedes Frank at score på Mustukov til 2-2-. Frank spillede en fin kamp for sønderjyderne og var et evig irritationsmoment for de ålborgensiske spillere og fans kampen igennem. Så var spændingen på kogepunktet i ishallen, og da den ekstra spilletid ikke var nok til at finde en vinder, måtte kampen afgøres i straffeslag.

Spillerne brændte på stribe. Først Spelling, så Francis, Gotto, Grant og Quirck, inden Vaskivou afgjorde kampen til 3-2 til piraterne.

Bedste sønderjyske spillere i aften var deres keeper, som virkelig tog fra i målet med mange og flotte redninger og den for Aalborg irriterende S. Frank. Mens piraternes finne Vaskivou var den eneste, som var iskold under straffeslagene, og som havde de fleste og farligste forsøg på Häkkinen i løbet af kampen. Jeg vil også fremhæve en velspillende og allestedsnærværende Nicolas Jensen. Og så har jeg stor ros til Aalborgs 3. kæde, med de helt unge spillere Ladenhoff og Brinkmand, som knoklede en hvis legemsdel ud af bukserne.