Sabine Egholm Jensen

Esbjerg Energy trak længste strå i overtiden

Drømmen om guld er der, men bliver det de forsvarende danske mestre Esbjerg Energy eller den store overraskelse Gentofte Stars som først løber med 4 sejre og sikre sig titlen som Danske Mestre 2016/2017.

Esbjerg Energy kunne stille med et næsten fuldt hold til tirsdagens kamp, eneste spiller der ikke var på isen, var Esben Nielsen. Der var for fansene derfor også et glædeligt gensyn med Ryan Martindale. Dog var det stadig Mathias Seldrup der vogtede målet for Esbjerg Energy.

Stemningen i Granly Hockey Arena var i top, da spillerne 20:30 trådte på isen og var klar til FaceOff. Kampen startede ud med et lige spil, indtil en personlig fejl betød at Matthias Asperup kunne skøjte næsten alene mod Mathias Seldrup og skyde pucken i mål, 0-1. Det er et Esbjerg Energy som begik flest fejl mod et velspillende Gentofte Stars. Efter knap ti minutter begyndte Esbjerg Energy at kunne ligge et ordentligt pres foran en flyvende Teemu Seppänen i Gentofte målet.  Det store pres foran mål betalte sig, og Anders Krogsgaard kunne skyde pucken i mål og udligne, 1-1. Og Esbjerg Energy synes nu at være mere tilbage i spillet, med mere mod og færre fejl. Dette ændrede en udvisning dog på, Mads Eller fik 2 min for Slashing, og Esbjerg Energy spillede et fejl fyldt Powerplay, men klarede sig dog igennem. Og perioden endte 1-1.

Endnu engang gik der knapt fire minutter før pucken første gang fandt vejen til nettet. Jesse Jyrkkio skød pucken i mål, 1-2. Der gik dog kun 36 sekunder før Esbjerg Energy fik udlignet igen, denne gang ved mål af Kodie Curran, 2-2. Lige pludseligt kom der massere af fart på spillerne, og der blev af flere gange skabt store chancer foran målene. Når holdene fik presset på foran målet, men dog fik de aldrig rigtigt nogle gode afslutninger, og når de endelig gjorde stod Mathias Seldrup og Teemu Seppänen stærkt i målet. Powerplay er en faktor begge holdene kunne arbejde på, hvor mod deres boxplay synes at fungere 9 ud af 10 gange. En skud fattig periode endte endnu engang 1-1.

Endnu engang fik holdene skabe store chancer og tætte kampe foran målene. Og når der endelig blev presset på, kunne presset mærkes helt ud på tilskuere pladserne. Stemningen i hallen var i top, da et enkelt mål kunne være afgørende, og de store chancer næsten stod i kø foran målene. Med Ryan Martindale tilbage, skulle Esbjerg Energys gyldne trio, Brock Nixon, Ryan Martindale og Jordan Knackstedt blot finde hinanden igen, man kunne nærmest mærke både nervøsitet og håbet i hallen igennem hele 3. periode. Til trods for stort pres og massere af igennem perioden, lykkedes det ikke at bryde igennem Mathias Seldrup eller Teemu Seppänen og derved score hvad der kunne være et afgørende mål. Derved blev den sene tirsdags kamp tvunget ud i 4. periode.

I 4. periode, kom Esbjerg Energy bedst fra start, vandt første FaceOff og Kodie Curran periodens første skud på målet. Store chancer til Gentofte og kamp foran det vestjyske mål, ender med at Mathias Seldrups Hjelm gik fra hinanden, og så kan man vidst godt snakke om nærkamp foran mål. Gentofte Stars skaber sig gode chancer foran mål, men igen er afslutningerne problemet. Gentofte synes dog at have mest puckbesiddelse og derved bedst chancer for at løbe med sejren, lige indtil Kodie Curran og Jordan Knackstedt ser deres snit, og Jordan Knackstedt skyder pucken i mål. Og vinder Esbjerg Energy kampen, og bringer sig selv foran 2-1 i den tætte finale serie.

Man of the Match: Anders Krogsgaard

Spillerne og træner staben valgte selv, at forære matchvinder hjelmen til: Jordan Knackstedt