Vi har atter modtaget et referat fra Sabine Egholm Jensen.

Sabine er ret ny indenfor ishockey, men var klar til at stille op da vi ingen havde til at skrive et referat.

Tag godt imod hendes fine initiativ.

Der var glædelige nyheder for Esbjerg Energy og deres fans, efter et kort ophold i USA er Jeppe Holmberg tilbage i den gule trøje.

Esbjerg Energy kommer godt fra start og Jared Knight får kampens første forsøg på mål. Kort efterfulgt af Phillip Bruggisser som tager kampens første direkte skud på mål. Begge hold følges godt ad i skudstatistikken igennem hele første periode, men begge hold har nogle stærke og fokuserede målmænd i henholdsvis Mathias Seldrup og Thomas Lillie. Her kan både Brock Nixon, Christian Kristiansen og Colin Vock skrive sig på skudstatistikken med nogle gode forsøg, dog får ingen pucken forbi de stærke målmænd i løbet af første periode.

Anden periode er klar mere spændende end første. Periode starter lidt sløvt ud, men lidt efter lidt lægger Frederikshavn mere præs på de forsvarende mestre, og de har derfor 3 rigtig gode forsøg mod Esbjergs mål. Esbjerg svare igen, dog uden succes. Her efter tager Frederikshavn kampen op, og går i gang med kampens mest nervepirrende kamp foran Esbjergs mål.

Seldrup vælter mere eller mindre rundt i målet og tager nogle vigtige redninger for Esbjerg.
Esbjergs Niklas Andersen tager kampens første udvisning, 25 minutter inde i kampen, som først dømmes til 2 minutter for boarding, hvorefter dommerne hurtigt vurdere at han i stedet skal have en tidlig badebillet, og får altså 5 minutter og udelukkes for resten af kampen. Nu har Esbjerg chancen for igen at vise hvor stærke de er i undertal, og det gør de, pucken bliver utallige gange skudt ned i modsatte ende, og derved holdt et godt stykke fra mål.

Når Frederikshavn endelige bryder igennem og får afsluttet på mål, er Mathias Seldrup hurtig og præcis i målet og tager nogle vigtige redninger for Esbjerg, hvilket tilsammen resultere i at et stærkt Esbjerg hold, kan holde pucken væk fra mål i 5 minutter i 4 mod 5. Esbjerg er igen fuldtallige og får igen nogle gode chancer mod det nordjyske mål.
Kort tid efter gør Frederikshavn så det esbjergenserne frygtede, Colin Vock og Marcus Olsson assisterer Mathias Bau Hansen til et fremragende mål i Energy målet. Esbjerg er hurtige til at forsøge at svare igen, og får 4 gode forsøg på mål, inden den stærke frederikshavner målmand Thomas Lillie får fanget det 5 forsøg. Dog får Frederikshavn lidt mere styring de sidste par minutter i perioden.

På udvisningsfronten er tredje perioden klar den hvor der sker mest, og nok også den mest spændende af de tre perioder de spiller. Allerede 30 sekunder inde i tredje periode tager Mathias Bau Hansen Frederikshavns første udvisning, han når dog ikke at sidde i boksen i længere tid end 12 sekunder før Jared Knight hamre pucken i mål, med hjælp af Ryan Martindale og Phillip Bruggisser. Godt 2 minutter efter tager David Liffiton Frederikshavns anden udvisning, og Esbjerg har endnu en chance for at score mål. Dog får lidt for mange små fejl fra Esbjergs side konsekvenser og det resulteret i at Steffen Frank, mens Frederikshavn stadig er i undertal, kan storme alene mod mål, og får listet pucken over Mathias Seldrups venstre støvle, og så står der 2-1 på måltavlen til gæsterne. Esbjerg virker lidt til at miste fokus i et kort øjeblik, hvorefter de kommer lidt tilbage i kampen, mod et Frederikshavn hold som bare kan og vil lidt mere i denne kamp. Bretton Stamler, tager endnu en udvisning for det nordjyske hold. Der går ikke mere end 22 sekunder efter at Frederikshavn er fuldtallige før Christian Kristiansen bringer jubel i den nordjyske boks, da han hamre pucken i mål.

Sune Hjulmand får få sekunder efter Face-off et direkte forsøg på det nordjyske mål, men igen er Thomas Lillie for hurtig og skarp i det nordjyske mål. Kampen sluttes af med udvisninger til Ryan Martindale og Bretton Stamler, som under hele kampen har set langt efter mulighederne for at tørne sammen, og Bretton Stamler starter en lille slåskamp, hvor Ryan Martindale ikke ser sig bleg for at svare igen. Derfor spilles de sidste 1:40 sekunder af kampen 4 mod 4. Esbjerg satser dog på at hvis de er i overtal kan de måske få reduceret. Dette lykkedes dog ikke efter 1:40 sekunder, afbrudt af kampens eneste timeout med 14 sekunder tilbage af kampen.
Frederikshavn White Hawks tager derfra med første sejr i metal ligaen i hus.